Καθαρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, στις ηλικίες από 17 έως 34 ετών, καταγράφει δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του ATTICA ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ (25% έναντι 19%), τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝ.ΑΛΛ. συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, ενώ το ΜέΡΑ25 και το ακροδεξιό κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Έλληνες για την Πατρίδα» αγγίζουν το 6%. Ακολουθεί στο 5% το ΚΚΕ, στο 3% η Ελληνική Λύση, ενώ το 17% των νέων που ρωτήθηκαν δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Παράλληλα, στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων έδωσε προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

 Ως σημαντικότερα προβλήματα, οι νέοι θεωρούν την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Εξάλλου, καταγράφεται κρίση εμπιστοσύνης των νέων προς τους θεσμούς, καθώς εκτός από την οικογένεια και τις ένοπλες δυνάμεις, η εμπιστοσύνη που εκφράζεται για την αστυνομία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τα κόμματα και το κοινοβούλιο βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, όπου το 64% απαντά θετικά, ενώ το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης. Το 62% τέλος απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

Πηγή : https://www.efsyn.gr