του Νίκου Χρυσόγελου

Ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης ώστε να είναι αποτελεσματική, καινοτόμα και φιλική στον πολίτη.

Ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Ενίσχυση της διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα, καταπολέμηση της διαφθοράς, άρση των πελατειακών πρακτικών και της κομματικής χειραγώγησης.

Αποκέντρωση με ενίσχυση της αυτοδιοίκησης με στόχο μια περιφερειακή ανασυγκρότηση της χώρας. Αναγνώριση του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και θεσμική κατοχύρωση διαδικασιών παραγωγής λύσεων με τη συμμετοχή των πολιτών. Πρωτοβουλίες πολιτών, τοπικά, περιφερειακά και σε εθνικό επίπεδο δημοψηφίσματα, ενημέρωση των πολιτών για το θεσμό της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών. Αξιοκρατία παντού.

– Εξυγίανση και αναβάθμιση του πολιτικού συστήματος, με αλλαγή του ιδιότυπου καθεστώτος σχετικά με τις περιπτώσεις ποινικής ευθύνης υπουργών, καθιέρωση της απλής αναλογικής και κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Υπέρβαση της μονοκομματικής αντίληψης διακυβέρνησης και συμμετοχικό μοντέλο. Προώθηση των συναινέσεων και των συνεργασιών στο βαθμό που κάθε φορά είναι δυνατόν για την προώθηση λύσεων στα κρίσιμα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα.

Αν είμαστε στη Βουλή και κληθούμε να συνδιαμορφώσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση, θα ζητήσουμε να προσκληθούν και οι πιο σημαντικοί κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί και επαγγελματικοί φορείς ώστε να αποφασιστεί από κοινού ένα νέο Κοινωνικό, Πράσινο Συμβόλαιο το οποίο θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα προοδευτική κυβέρνηση. Δείκτες αξιολόγησης και παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του σχεδίου.

Via : https://www.facebook.com/nikos.chrysogelos