Δεν είχε ψηφίσει το νόμο ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τώρα δηλώνει υπερήφανος για τη μεγάλη αθλήτρια!

Μπορεί ο πρωθυπουργός να πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό της Ελίνας Τζένκο, αλλά αν περνούσαν οι θέσεις του για την απονομή ιθαγένειας η μεγάλη μας αθλήτρια δεν θα είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα.

 Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου 2015 υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο νομοσχεδίου που προέβλεπε την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και εγγράφονται στο δημοτικό σχολείο. Η πρόταση της κυβέρνησης Τσίπρα υπερψηφίστηκε από 179 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι. ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ) και καταψηφίστηκε από 84 (ΝΔ, ΑΝΕΛΛ και Χρυσή Αυγή).

Η εφημερίδα «Αυγή» που μας υπενθυμίζει τα γεγονότα σε ρεπορτάζ του Νίκου Πανταζίδη, σημειώνει πως χωρίς αυτή τη νομοθετική αποκατάσταση η Ελίνα Τζένγκο μπορεί να είχε εγκαταλείψει τον αθλητισμό, όπως έκανε η μεγαλύτερη αδερφή της Ελιζαμπέντα, αθλήτρια της σφαιροβολίας, που πάλευε για χρόνια να πάρει την ελληνική υπηκοότητα χωρίς να τα καταφέρει. Όπως επίσης σημειώνει καθοριστική ήταν η συμβολή σε αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία του Κώστα Πουλάκη και του πρώην προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου.

Αυτά… Για την ιστορία!

Β. Σκ.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr