του Σταύρου Μπούρπουλα

Σαν σήμερα, το 2011 μας άφησε ο Λεωνίδας Κύρκος.
Ιστορική φυσιογνωμία και αγωνιστής της Ανανεωτικής Αριστεράς με παρουσία και δράση σε όλα τα πολιτικά δρώμενα της εποχής του, οραματιστής και Ευρωπαϊστής όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι δεν ήξεραν που … πέφτει η Ευρώπη .

Όσο και αν αγαπήσαμε και υποστηρίξαμε αυτόν τον σπουδαίο πολιτικό, να μην ξεχνάμε όμως ότι το 1989 μαζί με τον τότε ηγέτη του ΚΚΕ Χ. Φλωράκη, συνέπραξε σε κυβέρνηση με τη δεξιά του Κων. Μητσοτάκη για να εξοντώσουν τον Α. Παπανδρέου τον οποίο έσυραν σε ειδικό δικαστήριο.
Tον κορυφαίο ηγέτη της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, αυτόν που ανέβασε κοινωνικά, οικονομικά και σε επίπεδο δικαιωμάτων, πολλά επίπεδα τη χώρα και η φτωχολογιά σε σχέση με το παρελθόν επί δεξιών κυβερνήσεων βρήκε στον ήλιο μοίρα.
Μεγάλη μορφή ο Λ. Κύρκος για την Ανανεωτική Αριστερά και για τη χώρα, αλλά και με γκρίζες …ζώνες πολιτικά το 1989.
Δυστυχώς και σήμερα,  κάποια από τα πολιτικά …ορφανά του σπουδαίου Λεωνίδα, τα τελευταία χρόνια είναι αγκαλιά με το καθεστώς Κυρ. Μητσοτάκη ως νεο-ταλιμπάν υποστήριξης της δεξιάς, του …ταίσματος των ΜΜΕ με τη λίστα Πέτσα, του χαφιεδισμού, των «επισυνδέσεων» , της ρεμούλας και της κατασπατάλησης της εθνικής περιουσίας.

Να θυμόμαστε τα καλύτερα για τους σπουδαίους αλλά να μην ξεχνάμε και τα …πολιτικά ολισθήματά τους.