Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει φρένο στην επένδυση στο Ελληνικό

Μία απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε στην επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έβαλε φρένο στα σχέδια για την ανάπλαση της έκτασης. Συγκεκριμένα επικαλείται τυπικούς και τεχνικούς λόγους, οι οποίοι όμως αναστέλλουν προσωρινά τουλάχιστον την υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό, όπως προκύπτει από την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κοινοποιήθηκε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ.

Οπως αναφέρουν και Τα Νέα μπορεί η απόφαση να μιλά για τυπικούς και τεχνικούς λόγους χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία του διαγωνισμού, ωστόσο από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει αμέσως σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται πως πριν απο περίπου πέντε μήνες η κοινοπραξία της Lamda Development είχε κερδίσει το διαγωνισμό για την ανάπλαση της έκτασης έναντι τιμήματος 915 εκατ. ευρώ. Ωστοσο για να προχωρήσει η επόμενη φάση και να ξεκινήσουν τα έργα πρέπει να εγκριθεί η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αντίστοιχες αποφάσεις είχε λάβει το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε άλλους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ όπως το ακίνητο για Κασσιόπης Κέρκυρας στην NCH, του Παλιουρίου Χαλκιδικής στον Ιβάν Σαββίδη, του χαρτοφυλάκιο των 28 κτιρίων του δημοσίου μέσω sale & leaseback στις Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ- σήμερα Grivalia AEEAΠ κ.τ.λ.).

Via : www.iefimerida.gr