Εκτός Σύμβασης Παραχώρησης μένει τελικά το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της Λιμενικής Ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ είχε συμπεριλάβει μέσα στο προσχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ. Την μη πώληση του αναμένεται να επικυρώσει γυρνώντας από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τής «Εφημερίδας των Συντακτών», η απόφαση έρχεται μετά από προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και ελήφθη κατά την πολύωρη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Επί μέρες άλλωστε είχε προηγηθεί αγώνας εργαζομένων, κατοίκων αλλά και φορέων της περιοχής, γεγονός που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει το «πράσινο φως» της εξαίρεσης των περίπου 100 στρεμμάτων από τη Σύμβαση Παραχώρησης. Εξάλλου, για αυτό είχε δεσμευθεί ο ίδιος στις 13 Σεπτεμβρίου, σε προεκλογική του ομιλία στο Κερατσίνι.

Οι πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» αναφέρουν ότι αντιδράσεις στην απόφαση του πρωθυπουργού φέρνει η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, τις οποίες εξέφρασε η πρόεδρός της, Λούκα Κατσέλη. Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ιδιοκτήτρια περίπου 254 στρεμμάτων ακριβώς πάνω από το θαλάσσιο μέτωπο.

Τις τελευταίες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθούσε να βρει τη «χρυσή τομή» προκειμένου να ικανοποιηθούν αμφότερες οι πλευρές: και ο επενδυτής που ήθελε τον συγκεκριμένο χώρο για να κατασκευάσει προβλήτες για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, αλλά και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στον δήμο το Λιμανάκι των Σφαγείων, ώστε να εξασφαλιστεί δίοδος των δημοτών στη θάλασσα. Τελικά, εκτός Σύμβασης παραμένει όλο το θαλάσσιο μέτωπο μέχρι και το Λιμανάκι των Σφαγείων: αυτό ακριβώς που επιθυμούσε η δημοτική αρχή.

Via : http://tvxs.gr