Διαψεύδει το Γραφείο Τύπου του ΔΝΤ τις πληροφορίες που ήθελαν το Ταμείο παρακρατεί τις πληρωμές Αμερικανών tour operators σε ελληνικά ξενοδοχεία.

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου αναφέρεται ότι:

Φήμες ότι το Ταμείο προσπαθεί να παρακρατήσει τα χρήματα των αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, που χρωστάνε σε ελληνικά ξενοδοχεία και Ελληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες, είναι εντελώς ψευδείς.

Από άλλες πηγές έγιναν γνωστά τα εξής:

Πρώτα απ’ όλα, δεν χρωστούν οι ιδιώτες στο Ταμείο, χρωστά το κράτος. Αρα και να ήθελε το Ταμείο να το κάνει, είναι παράνομο.

Το Ταμείο διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι ούτε προσπάθησε, ούτε μπορεί, ούτε θέλει να πάρει χρήματα από κανένα ιδιώτη. Οι διαφορές του είναι μόνο με το ελληνικό κράτος.

— Ότι δεν έχει τεθεί κάποιο θέμα παρακράτησης πληρωμών και ότι όλα τα τουριστικά γραφεία λαμβάνουν κανονικά εμβάσματα για τις υπηρεσίες τους από όλες τις χώρες του κόσμου διαβεβαίωσε και ο Σύνδεσμος των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

Πάντως, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος υποστήριξε, χωρίς να παρουσιάσει στοιχεία, ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν σήμερα τις πληρωμές που είχαν, ως υποχρέωση, προς Έλληνες ξενοδόχους γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Via : http://mignatiou.com