Γράφει ο 

Η ανοδική πορεία των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και ιδίως του δεκαετούς ομολόγου είναι άκρως ενδεικτική για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας επί Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για παράδειγμα, το βράδυ της Τετάρτης που γραφόταν αυτό το κείμενο, το επιτόκιο δανεισμού του δεκαετούς ομολόγου της Ελλάδας είναι στο 4, 003!! Δηλαδή βρίσκεται εκεί όπου ήταν ακριβώς μόλις ετοιμαζόμαστε να βγούμε από την μνημονιακή περίοδο. Πράγμα που σημαίνει ότι επί τρία και πλέον χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό που «κατάφερε» είναι να ξαναδανείζεται η Ελλάδα με μνημονιακούς όρους.

Το ότι έφτασε εκεί το δεκαετές ομόλογο είναι αμάχητο τεκμήριο της κάκιστης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, ιδίως δε της γιγάντωσης του δημόσιου χρέους. Ο συνεχής δανεισμός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη -επί Τσίπρα δεν δανειστήκαμε ούτε ένα ευρώ- έχει καταστήσει πλέον το δημόσιο χρέος μη διαχειρίσιμο. Με άλλες λέξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικονομική πολιτική του έφτασε να δικαιώνει τις προβλέψεις του Σόιμπλε για την πορεία του ελληνικού χρέους σε σημείο που το χρέος αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο.

Εδώ όμως αξίζει τον κόπο να κάνουμε και μια αντιδιαστολή για τη κατάσταση της τουρκικής οικονομίας με δείκτη το τουρκικό δεκαετές ομόλογο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα φιλικά του ΜΜΕ «διεκτραγωδούν» καθημερινά την «τραγική κατάσταση» της τουρκικής οικονομίας για να δείξουν την διαφορά ανάμεσα στον ανίκανο Ερντογάν και στον έλληνα πρωθυπουργό. Τι συμβαίνει όμως στην Τουρκία;

Πριν από δύο μήνες το τουρκικό δεκαετές ομόλογο είχε ξεπεράσει το 22%. Σήμερα το τουρκικό δεκαετές τουρκικό ομόλογο είναι στο 12,800!! Τώρα πώς γίνεται το ελληνικό δεκαετές ομόλογο να γυρνάει στην μνημονιακή εποχή και όλα να πηγαίνουν πρίμα στην Ελλάδα ενώ η τουρκική οικονομία «καταρρέει με το να γυρνάει το δεκαετές ομόλογό της στα «φυσιολογικά» του -διότι πάντα εκεί κινούνταν περίπου το δεκαετές τουρκικό ομόλογο- επίπεδα, αυτό μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης μπορούν να το εξηγήσουν.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr