Τι συμβαίνει στα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας -Η ωμή πραγματικότητα πίσω από τα φτηνά παιχνίδια [εικόνες]

Πολλοί γονείς που αγόραζαν παιδικά παιχνίδια πριν χρόνια, βλέπουν τις τιμές τους πλέον να είναι πολύ χαμηλότερες από αυτό που είχαν συνηθίσει και αυτό δεν είναι τυχαίο.

Περίπου το 75% των παιχνιδιών παγκοσμίως προέρχονται από την Κίνα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται με ένα μέσο μισθό των 240$ το μήνα. Η ακραία φτώχεια στις αγροτικές περιοχές της Κίνας οδηγεί πολλούς ανθρώπους από την ύπαιθρο να αναζητήσουν τέτοιες θέσεις εργασίας στις πόλεις.

Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Wolf κατέγραψε με το φακό του αυτό που αποκαλεί «The Real Toy Story», αποτυπώνοντας τη ζωή των εργαζομένων χωρίς ωραιοποιήσεις.

Ο Wolf επισκέφθηκε πέντε εργοστάσια παιχνιδιών στην ηπειρωτική Κίνα και μοιράστηκε τις εικόνες του στο Business Insider:


Κάθε μέρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έρχονται 15 λεπτά πριν την έναρξη της βάρδιας


Οι συνθήκες διαβίωσής τους είναι σαν φυλακή. Μέχρι έξι άνθρωποι μοιράζονται έναν μικρό, στενό κοιτώνα, ενώ μοιράζονται τα μπάνια με 50 άτομα.


Πολλά σχολεία στέλνουν τους μαθητές σε αυτά τα εργοστάσια για να κάνουν «πρακτική άσκηση»


Αντί να μαθαίνουν δεξιότητες σχετικές με το αντικείμενό τους πολλοί φοιτητές δουλεύουν ως εργάτες πρώτης γραμμής παραγωγής


Μερικά εργοστάσια υπόσχονται στους εργαζομένους ένα διάλειμμα 10 λεπτών μετά από κάθε δύο ώρες σκληρής εργασίας


Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν δει αυτές τις υποσχέσεις να πραγματοποιούνται


Ακόμη και κατά 30λεπτο μεσημεριανό διάλειμμα για γεύμα οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν στον όροφο παραγωγής για να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ξανά βάρδια. Φυσικά δεν πληρώνονται αυτόν τον χρόνο.


Οι εργαζόμενοι δουλεύουν 6 ή 7 μέρες την εβδομάδα. Οι υπερωρίες φτάνουν τις 200 ώρες το μήνα, πράγμα που ξεπερνά κατά πέντε φορές το νόμιμο όριο.


Η παραγωγή παιχνιδιών απαιτεί στενή επαφή με χημικές ουσίες που είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για την υγεία των εργαζομένων


Οι γυναίκες σπάνια παίρνουν άδεια μητρότητας, και συχνά δεν μπορούν να φροντίσουν τα παιδιά τους. Τις περισσότερες φορές τα στέλνουν να ζήσουν με τους παππούδες στην ύπαιθρο

Via : www.iefimerida.gr