Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   31/10/2022
Ώρα:      17:00

 Η απάντηση του BBC στην διαμαρτυρία μας

Ένα μήνα μετά την διαμαρτυρία μας προς την κα. ΠτΔ, τον κ. Δένδια και το BBC, δόθηκε επίσημη απάντηση από τον φορέα που δημιούργησε το πρόβλημα.
Εκ μέρους του BBC απάντησε ο κ. Ravin Sampat/Senior News Editor (παρακάτω παρατίθεται η απάντησή του και η μετάφρασή της, η οποία ήρθε σε μορφή email).

Στην απάντηση παρατηρούμε την έλλειψη γενναιότητας του ΒΒC να παραδεχθεί το λάθος του ονομάζοντας τον Παύλο Γλύξμπουργκ ως εστεμμένο διάδοχο της Ελλάδας.
Παρότι τον αποκαλεί Γλύξμπουργκ όπως και είναι το όνομα του, φτάνει στο σημείο να αρνείται ουσιαστικά αυτά που και η ίδια η τέως Βασιλική  οικογένεια αποδέχεται στην ιστοσελίδα της.

Κρίμα για την ανικανότητα ανάληψης ευθύνης από ένα άλλοτε έγκυρο μέσο ενημέρωσης.

Βέβαια μπροστά στην αφωνία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού των Εξωτερικών, το ΒΒC επέλεξε τουλάχιστον να απαντήσει έστω και μη απολογούμενο.

Γραφείο Τύπου
ΜΑΖΙ
Αριστεροί Οικολόγοι Σοσιαλιστές Δημοκράτες

 

   


Η απάντηση του BBC στην διαμαρτυρία μας

Dear all,
Thank you for contacting us about the title of Pavlos Glücksburg who was interviewed on the BBC News channel recently, as a distant relative of the Queen and someone who would be attending her funeral. I’ve been asked to reply on behalf of the BBC News Channel.

You are of course right to say that the monarchy was abolished by Greece, in the early 1970s.

There’s some debate among experts as to whether Mr Glücksburg is entitled to keep his royal title as an honorific, but as the presenter had made it clear in her introduction that the Greek monarchy had been abolished, we don’t think the reference was misleading.
We always value audience feedback; it helps to inform our decisions about current and future content.

Thank you for getting in touch.

Ravin Sampat
Senior News Editor
BBC News

 


(Μετάφραση)

Αγαπητοί,
Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας σχετικά με τον τίτλο του Παύλου Γλύξμπουργκ, του οποίου πήρε συνέντευξη το κανάλι BBC News πρόσφατα, ως μακρινός συγγενής της Βασίλισσας και κάποιος που θα παρευρεθεί στην κηδεία της. Μου ζητήθηκε να απαντήσω εκ μέρους του καναλιού ειδήσεων του BBC.

Φυσικά έχετε δίκιο που λέτε ότι η μοναρχία καταργήθηκε από την Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Υπάρχει κάποια συζήτηση μεταξύ των ειδικών για το αν ο κ. Glücksburg δικαιούται να διατηρήσει τον βασιλικό του τίτλο ως τιμητικό, αλλά καθώς η παρουσιάστρια είχε ξεκαθαρίσει στην εισαγωγή της ότι η ελληνική μοναρχία είχε καταργηθεί, δεν πιστεύουμε ότι η αναφορά ήταν παραπλανητική.
Εκτιμούμε πάντα τα σχόλια του κοινού, διότι αυτό βοηθά στην ενημέρωση μας σχετικά με τις αποφάσεις μας για το τρέχον και το μελλοντικό περιεχόμενο.

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε.

Ravin Sampat
Senior News Editor
BBC News

 


(Οι αρχικές επιστολές μας: https://www.prasini-aristera.gr/dt-mazi-bbc/)