getFile578

«Δεν θα πάει σαν κλέφτης όπως ο Σαμαράς», λένε από τη ΔΗΜΑΡ. Θα δώσει συνέντευξη την Πέμπτη, θα έχει πληθώρα συναντήσεων

του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Πυκνές επαφές προγραμματίζει να έχει ο Φώτης Κουβέλης, αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η Διεθνή Εκθεση.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε μια προσπάθεια να διευρύνει το πεδίο των -εκτός Ελλάδας- συνομιλητών του, συναντήθηκε χθες με την υπουργό Ομοσπονδιακών Υποθέσεων, Ευρώπης και ΜΜΕ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας, Aνγκέλικα Σβαλ – Nτούρεν, η οποία βρίσκεται στη χώρα μας και είδε επίσης τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η φετινή «άνοδος» του Φώτη Κουβέλη στη ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία από την αντίστοιχη περσινή, οπότε η ΔΗΜΑΡ αποτελούσε τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο. Η Αγίου Κωνσταντίνου είναι πλέον, οικειοθελώς, εκτός κυβέρνησης και μάλιστα ασκεί ολοένα και πιο αυστηρή κριτική στη δικομματική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή -εν μέσω δημοσκοπικής πίεσης που υφίσταται- επιχειρεί να συντονίσει τα επόμενα βήματά της, προσαρμοσμένα στα νέα δεδομένα της «υπεύθυνης» αντιπολίτευσης, που αρνείται τη «στείρα καταγγελία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί και επικοινωνιακά τη διήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, παραχωρώντας την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου, αφού, όπως τόνιζαν στενοί του συνεργάτες μέσω της «Εφ.Συν.», στηλιτεύοντας την άρνηση Σαμαρά (για δεύτερη χρονιά) να μιλήσει στους δημοσιογράφους, «ο κ. Κουβέλης δεν θα πάει στη ΔΕΘ σαν κλέφτης, όπως ο πρωθυπουργός».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με εργαζομένους της ΕΤ3 -η υπόθεση της ΕΡΤ ήταν εξάλλου η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με αποτέλεσμα η ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την τρικομματική-, αλλά και ομιλία σε φίλους και μέλη του κόμματος για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου.

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα συναντηθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της HELEXPO-ΔΕΘ και τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από την ατζέντα των συναντήσεων απουσιάζει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Ωστόσο, πηγές της ΔΗΜΑΡ απαντούν ότι «δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα», θυμίζοντας ότι η νέα του υποψηφιότητα θα έχει τη στήριξη της Αγίου Κωνσταντίνου.

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που το ελληνικό ζήτημα έχει ενταχθεί στην προεκλογική ρητορική «με πολλά στοιχεία λαϊκισμού και αρνητικών στερεοτύπων «εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Ομοσπονδιακών Υποθέσεων, Ευρώπης και ΜΜΕ της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας της Γερμανίας, Aνγκέλικα Σβαλ – Nτούρεν, η οποία ανήκει στο SPD.

Via : www.efsyn.gr