Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός περιγράφει εικόνες που σοκάρουν για τις στιγμές που εμφανίζεται να έζησε από τον ισχυρό άνδρα των Νικαιωτών, Γιάννη Τσιριγώτη, ο οποίος με τη συνοδεία μπράβων, φέρεται να προσπάθησε να τον εξαναγκάσει να υπογράψει τη λύση του συμβολαίου του “είτε με το καλό, είτε με το κακό”, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ενώπιον της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

 Εν τέλει η ΠΕΕΟΔ δικαίωσε τον 34χρονο άσο και του επιδίκασε 48.911 ευρώ στην προσφυγή που έκανε, αντί των 10.000 ευρώ που του πρότεινε ο Ιωνικός για να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών.

Το περιστατικό που καταγγέλλει ο ποδοσφαιριστής έγινε το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2022. Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρονται τα εξής, όπως σημειώνει η εφημερίδα “Documento”:

 «Ο προσφεύγων ποδοσφαιριστής ισχυρίζεται ότι ενώ γυμναζόταν στο γυμναστήριο της ΠΑΕ, τον συνάντησε ο προπονητής του και τον ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της ομάδας ήθελε να τον συναντήσει. Έτσι, μετέβη στο γραφείο των δημοσιογράφων προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο, ο οποίος μιλώντας του με έντονο ύφος του είπε «σήμερα θα τελειώσει το θέμα του συμβολαίου σου, είτε με το καλό, είτε με το κακό, όπως και να έχει… θα πάρεις 10,000 ευρώ και θα υπογράψεις τη λύση του…». Ταυτόχρονα εισήλθαν στο γραφείο δύο άτομα μεγάλης σωματικής διάπλασης (μπράβοι) – ο ένας εκ των οποίων είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με μάσκα- και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος όπου βρισκόταν ο ίδιος εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα ο πρόεδρος είπε σε κάποιο άλλο άτομο να φέρει τη λύση του συμβολαίου για να την υπογράψει. Αυτός ζήτησε να μεταβεί στα αποδυτήρια, προκειμένου να παραλάβει τα ατομικά του είδη και να επιστρέψει, πλην όμως βγαίνοντας από το γραφείο αντιλήφθηκε ότι οι εύσωμοι άντρες ήταν τέσσερις και έφραξαν την έξοδο από το γήπεδο. Συνεπεία των ανωτέρω, δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο και αναρριχηθείς σε τοίχο περιμετρικό της κερκίδας εξήλθε χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός από το γήπεδο και κρύφτηκε σε παραπλήσιο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Από εκεί κάλεσε την άμεση δράση (100), δηλώνοντας ότι κινδυνεύει. Ακολούθως, έφτασε στο σημείο η αστυνομία και τον συνόδεψε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας όπου υπέβαλε έγκλήση κατά του προέδρου της καθ ης ΠΑΕ, του προπονητή αυτής Δημητρίου Σπανού και κατ’ αγνώστων για τα αδικήματα του εκβιασμού και της απειλής κατά της ζωής του. Εν συνεχεία ο ίδιος μετέβη σε παθολόγο, ο οποίος διέγνωσε ότι έπασε από «ταχυαρρυθμία και προκάρδιο άγχος συνέπεια τραυματικού επεισοδίου»».

Τι υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιωνικού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωάννης Τσιριγώτης από την πλευρά του υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Πλατέλλα, του πρότεινε να λάβει ως αποζημίωση 10,000 ευρώ για να λύσει το συμβόλαιό του και «στο άκουσμα» της πρότασης αυτής ο ποδοσφαιριστής αντέδρασε αλαζονικά και εξαπέλυσε βλασφημίες κατά του προέδρου και του προπονητή…».

Στο σκεπτικό της η ΠΕΕΟΔ δικαιώνει τον ποδοσφαιριστή και επισημαίνει ότι του ζητήθηκε να λύσει το συμβόλαιό του κάτω από συνθήκες «έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκφοβισμού και έμμεσης αλλά σαφούς απειλής». Επίσης, στην απόφαση αναφέρεται ότι «η συμπεριφορά του προέδρου… υπερβαίνει τα ακραία αξιολογικά όρια της καλής πίστεως και των χρηστών συναλλακτικών ηθών…».

Ο Πλατέλλας είχε υποχρεωθεί από τον Ιωνικό να προπονείται μόνος του και τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι η «αναίτια και χωρίς ειδικό θεμιτό λόγο περιθωριοποίησή και δη ο αποκλεισμός ενός ποδοσφαιριστή από τις εν γένει εκδηλώσεις της ομάδας (προπονήσεις, θεωρητική κ.α.) αποτελούν μη αποδεκτή συμβατική μεταχείριση». 

Πηγή : https://www.sdna.gr