Δημοσκόπηση φέρνει τον νυν ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν να προηγείται με 62% στην πρόθεση ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία, έναντι 38% του αντιπάλου του.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη και θα ολοκληρωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ ο νέος ηγέτης του κόμματος θα ανακοινωθεί στο συνέδριο της 24ης του ίδιου μήνα.

Στη δημοσκόπηση του YouGov, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Politico, ο Τζέρεμι Κόρμπιν φέρεται να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Όουεν Σμιθ, γεγονός που δείχνει ότι δύσκολα θα χάσει την εκλογική αναμέτρηση.

Γράφημα της δημοσκόπηση του YouGov
Ιστοσελίδα Politico

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, τον Τζέρεμι Κόρμπιν στηρίζουν τα νεότερα μέλη του κόμματος, ενώ τον Όουεν Σμιθ όσοι έχουν εγγραφεί στο κόμμα πριν από τον Μάιο του 2015.

Μάλιστα, το 57% του εκλογικού σώματος -ρωτήθηκαν 1.248 μέλη του κόμματος μεταξύ 25 και 29 Αυγούστου- εκτιμά ότι ο Κόρμπιν κάνει «καλή δουλειά», έναντι 41% που θεωρούν ότι δεν είναι επαρκής.

Εσωκομματική κρίση

Ωστόσο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης για εκλογή αρχηγού, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εσωκομματική αναταραχή στους Εργατικούς.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύθηκε στους Times, το 39% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το κόμμα κινδυνεύει με διάσπαση, ενώ το 36% των υποστηρικτών του Τζέρεμι Κόρμπιν λένε ότι, αν χάσει, θα φύγουν από το κόμμα.

Via : www.efsyn.gr