Σάλος με την παραδοχή της ΕΥΠ για την παρακολούθηση του Κουκάκη – Για νέες αποκαλύψεις μιλά ο δημοσιογράφος

Η παραδοχή από την ΕΥΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χθες κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, προκαλώντας τριγμούς στην κυβέρνηση.

 Ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να άφησε να εννοηθεί πως η παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, όπως και άλλων προσώπων, μπορεί να γίνει κατόπιν αιτήματος ξένων υπηρεσιών.

Ο δημοσιογράφος, η υπόθεση του οποίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την ύπαρξη του predator στην Ελλάδα, σχολίασε χθες, με μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter, την ομολογία – βόμβα της ΕΥΠ, θέτοντας ερωτήματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

«Μου μεταφέρουν πως ο διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα ξένης αρχής. Εμείς από τα επίσημα έγγραφα γνωρίζουμε πως η Βασιλική Βλάχου η επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ διέταξε την παρακολούθησή μου για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αν ξένη υπηρεσία αιτήθηκε στην ΕΥΠ να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας Έλληνας οικονομικός συντάκτης, αναμένω να δημοσιευθεί το ποια ήταν αυτή και πώς η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας, ταυτίζεται με το δήθεν αίτημα ξένης αρχής» τονίζει ο Θανάσης Κουκάκης

«Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί γιατί η Ελληνίδα εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΥ διέκοψε αιφνίδια την παρακολούθησή μου στις 12 Αυγούστου 2020, την ίδια ημέρα που έκανα την καταγγελία μου στην ΑΔΑΕ. Αν υπήρχε αίτημα ξένης αρχής δεν θα έπρεπε να συνεχιστεί η παρακολούθηση;», προσθέτει και συνεχίζει, «Για εμένα αυτή είναι μια προσπάθεια να θολώσουν κάποιοι στην κυβέρνηση το τοπίο. Και να δικαιολογήσουν το γιατί τροποποιήθηκε ο νόμος τον Μάρτιο του 2021, προκειμένου η ΑΔΑΕ να μη μου γνωστοποιήσει την παρακολούθηση μου. Δεν θα το καταφέρουν».

 Και καταλήγει λέγοντας πως με το ίδιο λογισμικό μόλυναν και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να μη μετακινηθεί η συζήτηση από το λογισμικό παρακολούθησης Predator και το ποιοι το χρησιμοποιούν στην Ελλάδα. Με αυτό έγινε η παρακολούθηση μου το 2021 και με αυτό προσπάθησαν να μολύνουν τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά -και μη πρόσωπα – που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator», λέει ο κ. Κουκάκης.

Πηγή : https://www.ieidiseis.gr