images

Η Αγίου Κωνσταντίνου καταλογίζει στον Ευάγγ. Βενιζέλο πλήρη σύμπλευση με τη Ν.Δ.

του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Την ολοκληρωτική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, από την ψυχρότητα και τις κακές σχέσεις που σοβούσαν το τελευταίο διάστημα, επιλέγουν η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης με πεδίο αντιπαράθεσης την Κεντροαριστερά.

Περνώντας στην αντεπίθεση και απαντώντας στην αιχμηρή παρέμβαση Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, η Αγίου Κωνσταντίνου καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα για την πλήρη σύμπλευση με τη Νέα Δημοκρατία και την αδιέξοδη πολιτική», κλείνοντας κατ” αυτόν τον τρόπο ερμητικά κάθε χαραμάδα για ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Εξάλλου, μια τέτοια πιθανότητα είχε αποκλειστεί κατηγορηματικά πριν από αρκετούς μήνες και επιβεβαιώθηκε με αφορμή το κείμενο των «58», όπου η στάση της ΔΗΜΑΡ ήταν εκ νέου αρνητική, παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν λόγω συμμετοχής στο συντονιστικό όργανο του «ανταγωνιστικού» εγχειρήματος δύο στελεχών, των κυρίων Λιβαδά και Γεωργάτου.

Σε επίπεδο συμβολισμών πάντως, για πρώτη φορά το κόμμα του Φώτη Κουβέλη εκδίδει επίσημη ανακοίνωση για να σχολιάσει ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του νέου κεντροαριστερού φορέα, το οποίο προκαλεί τριβές, γεγονός που φανερώνει την πρόθεση της ηγεσίας της Αγίου Κωνσταντίνου να ανεβάσει τους τόνους, σκληραίνοντας κατά πολύ τη στάση της έναντι του κ. Βενιζέλου.

Αλλά και από την Πάτρα όπου περιόδευσε χθες ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε σαφές ότι περιθώριο σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει, όσο έντονες πιέσεις κι αν ασκηθούν. «Ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής. Δεν μπορεί να συναινεί στις εφαρμοζόμενες συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές.

»Ούτε βεβαίως μπορεί να επικαλείται ένα μελλοντικό προοδευτικό πρόγραμμα συναινώντας σε πολιτικές που ρυθμίζουν αρνητικά τους μελλοντικούς κοινωνικούς συσχετισμούς», υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης, καυτηριάζοντας εμμέσως πλην σαφώς την προγραμματική συμφωνία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ. Συμπλήρωσε δε για τον τρίτο πόλο ότι «η ευρύτητα του χώρου όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή και διακριτά όρια και δεν μπορεί να συγχέεται η ευρύτητα με την απουσία στίγματος».

Via : www.efsyn.gr