540133_396871813745535_598738976_n

Το να μέμψη κάποιος πολιτικά  τη ΔΗΜΑΡ για την αναντιστοιχία μεταξύ των ιδρυτικών και προεκλογικών της θέσεων, με τη μετεκλογική επιλογή της κυβερνητικής συνεργασίας της με τους  – κατά την έκφραση (προεκλογικά) του Φ. Κουβέλη – αρχιτέκτονες του χάους, τη συγκυβέρνηση με τα κόμματα που κατέστρεψαν τη χώρα  και τη στήριξη στην πλέον σκληρή δεξιά του “ νόμος και τάξη” την κυβέρνηση της Ν.Δ του κ. Σαμαρά είναι απολύτως θεμιτό.

Δε συνάδει όμως με την παράδοση και την κουλτούρα της Αριστεράς, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να αποκαλεί σε τηλεοπτική εκπομπή τρανσέξουαλ αριστερά τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα που ίδρυσαν οι μέχρι το 2010 σύντροφοί του στο Συνασπισμό. Ο  Συνασπισμός από την ίδρυσή και επί χρόνια αν μη τι άλλο ήταν απέναντι σε οιασδήποτε μορφής ρατσισμό και ουδέποτε έδωσε αφορμή για το αντίθετο.

Φαίνεται ότι ο κ. Σκουρλέτης μάλλον επηρεάστηκε από το συγχνωτισμό με τους ΑΝΕΛ του κ. Καμμένου και προσβάλει δημόσια  ένα κόμμα της Αριστεράς προσεγγίζοντας  ρατσιστικά τη διαφορετικότητα των προσωπικών σεξουαλικών επιλογών κάποιων ανθρώπων.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγεσία του, στο όνομα της κατάληψης της εξουσίας δεν έχει αλλοτριωθεί και αν ακόμη ενστερνίζεται θεμελιακές αξίες της Αριστεράς, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να απαλλάξει από τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου τον κ. Σκουρλέτη.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, παραθέτουμε σχόλιο που έγραψε στο facebook  ένας αριστερός  συμπολίτης μας, το οποίο μας εκφράζει απόλυτα:

« ακριβώς τον ίδιο σκασμό που έχει βγάλει κατά καιρούς η ΔΗΜΑΡ για τις αλητείες του Ψαριανού ή για τις ανοησίες του Μπίστη. Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν η μισή-επίσημη αριστερά ασχολείται με το πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση οι ¨δικοί» μας στον κρατικό μηχανισμό και η άλλη μισή με το πώς θα «τσιμπήσουμε» 2-3 μονάδες παραπάνω αδιαφορώντας για αυτό που πραγματικά ζει η χώρα. Το αποτέλεσμα είναι η βαθιά ιδεολογική αντιπαράθεση για τρανσέξουαλς και ψεκασμένους. Μην τσιμπάτε. Πρέπει να τους αδειάσουμε ένθεν και ένθεν, δεν έχουν λόγω ύπαρξης.»

Η Πυξίδα