Του Γιάννη Πανούση

Και βέβαια πρέπει το αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο ως χώρος ελευθερίας και διακίνησης ιδεών να έχει θέσει κανόνες και όρια που να περιλαμβάνουν όλους τους συμμετέχοντες της Universitas. Προσοχή όμως: όλους. Όχι μόνο τους φοιτητές.

Ποιος και πότε π. χ. έχει ελέγξει αν τα μέλη ΔΕΠ (και ιδίως οι Καθηγητές α΄ βαθμίδας) τηρούν το διδακτικό τους πρόγραμμα; Ποιος και πότε έχει ελέγξει την εξωπανεπιστημιακή παράνομη απασχόληση των μελών ΔΕΠ; (φέτος μάλιστα καθηγητές των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων φιγουράρουν σε ιστοσελίδες ιδιωτικών κυπριακών ΑΕΙ ως επισκέπτες) Ποιος και πότε έχει ελέγξει την υπόγεια πολιτική διαπλοκή Πρυτάνεων κλπ. με το πολιτικό σύστημα; (γι’ ανταλλάγματα διδακτορικών ή καθηγητοποιήσεων ή άλλων προωθήσεων) Ποιος και πότε έχει ελέγξει την τοπικιστική φαυλότητα του σχεδίου Αθηνά; (στην οποία έχει παρασυρθεί και μέρος της ΔΗΜΑΡ λόγω της τότε συγκυβέρνησης Αρβανιτόπουλου – Παπαθεοδώρου) ή την φαυλότητα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων 8 μόνον ΑΕΙ;

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ θα κριθεί όχι μόνο για τις δηλώσεις του για τη μη-νομιμότητα των καταλήψεων αλλά και για τις πράξεις του για την «κάθαρση» της διαπλοκής μέσα στο ίδρυμα.

– Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Via : www.badiera.gr