AOZ1

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι καλούν την Τουρκία «να ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, να αποσύρει τα σκάφη της από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και να σταματήσει τις απειλές εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση, που εκδόθηκε από συνέδριο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, το οποίο μάλιστα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

«Η αποστολή του κυπριακού Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό του Ανδρέα Μασούρα, κατάφερε και καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και μάλιστα η καταδίκη έγινε μέσα στην ίδια την Τουρκία, στα πλαίσια του 21ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη» τονίζεται σε ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Στην κοινή ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Η προσεχής απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είναι η κατάλληλη απάντηση σε αυτή την κατάσταση. Είναι σαφές ότι η Τουρκία πρέπει να ενεργεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Με την έναρξη της εξερεύνησης για πιθανούς υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, η Τουρκία είναι σκόπιμα προκλητική και επιζήμια για τα ίδια τα συμφέροντά της σε ό,τι αφορά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει να αποσύρει τα σκάφη της και να σταματήσει τις απειλές εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μιλήσει με μία φωνή, καλώντας για σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών μελών της».

Via : www.matrix24.gr