Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της περιοδείας του Φώτη Κουβέλη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Πρώτος σταθμός του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν η Δράμα.

Ο Φώτης Κουβέλης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, ενώ στη συνέχεια η τοπική οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, διοργάνωσε συνεστίαση των μελών του κόμματος και φίλων του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» στο «Παλιό Ρολόϊ».

Το Σάββατο, οι κ.κ. Κουβέλης και Χρυσόγελος θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη. Το μεσημέρι θα βρίσκονται στο Δημαρχείο της πόλης όπου και θα μιλήσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του συνδυασμού «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά», Βασίλης Βασιλικός.

Στις 7:00 το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη Δράμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ άλλων τόνισε: «O τόπος πρέπει να βγει από την ασφυξία της κρίσης, της λιτότητας και της ανεργίας. Οι πολίτες κρατούν την τύχη του στα χέρια τους. Ο συνδυασμός «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» τους καλεί να αποφασίσουν με την καρδιά και το μυαλό και να στηρίξουν μια συμπαράταξη ευθύνης και αξιοπιστίας που επιδιώκει την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, κρατώντας σταθερά τη χώρα στις ράγες της Ευρωζώνης». «Εμείς», συνέχισε ο κ. Κουβέλης, «δεν είμαστε μπαλαντέρ, όπως το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η όποια μετεκλογική συνεργασία πρέπει να βασίζεται σε προγραμματική συνεργασία και μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να επιτευχθεί».

Via : www.badiera.gr