PRASINI-ARISTERA_ROUND LOGO-final

Συντονιστικό όργανο Μαγνησίας
της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Αυθαιρεσιών το ανάγνωσμα ……. Ακούει κάνεις;
Όμως οι Σταγιάτες ξεσηκώνονται …….Βοηθά κανείς;

Σειρά αυθαιρεσιών καταγγέλλεται τελευταία.
Αυθαιρεσίες που διαπράττονται από την Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες και ιδιώτες.
Ζητείται παρέμβαση των αρμοδίων, αλλά δυστυχώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

– Στον Άγιο Γεώργιο Φερών κάτοικοι καταγγέλλουν επιχείρηση ανακύκλωσης ότι αποθηκεύει σκουπίδια σε εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να επικρατεί στην περιοχή μια αφόρητη οσμή κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η επιχείρηση καλεί τους κατοίκους σε συζήτηση….
– Κάτοικοι του Παλαιού Λιμεναρχείου καταγγέλλουν τον ΟΛΒ για ρύπανση, που προέρχεται από την χύδην φορτοεκφόρτωση σκραπ με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να βγουν στα μπαλκόνια τους.
Ο ΟΛΒ απαντάει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα ρύπανσης από την λειτουργία του….
– Ο Δήμος Σκιάθου καταθέτει μηνύσεις κατά εταιρειών για παράνομες εργασίες υλοτομίας και καύση των υλοτομημένων δένδρων σε εκτάσεις που παραχωρήθηκαν στο Δήμο. Οι εταιρείες δεν απαντούν και συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα.
Όλα αυτά σε περιοχές NATURA 2000.
Την ίδια ώρα τοποθετούνται μπάρες σε πεζόδρομο και διαμορφώνονται υποδομές (γήπεδα μπάσκετ, τένις κ.α.) χωρίς και εδώ κανένας να παρεμβαίνει (έχουν και τον καινούργιο περιβαλλοντοκτόνο νόμο του Μητσοτάκη σαν όπλο στην φαρέτρα τους…).
– Στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου κόβονται πλατάνια πάνω από 150 ετών, όπως καταγγέλλεται, στον προαύλιο χώρο εκκλησίας αλλά κατά τα άλλα άκρα του τάφου σιωπή επικρατή και εκεί.
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η καύση σκουπιδιών, οι μετρήσεις – τουλάχιστον κάποιες από αυτές – είναι ανησυχητικές, αλλά Δήμος και Περιφέρεια δεν ανησυχούν, ενώ ετοιμάζεται από τον Δήμο η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής SRF έτσι για να βρούμε τελικά όλοι την υγεία μας…. (Υπάρχει άραγε η σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας που θα κλιθεί να χρηματοδοτήσει, ενώ θα πρέπει να υπερασπιστεί και τον περιφερειακό σχεδιασμό που μιλά για εργοστάσιο ανακύκλωσης υπολειμμάτων, με μικρό ποσοστό 7-10% παραγωγής SRF ως υπόλοιπου της διαδικασίας ανακύκλωσης;).

Και στις Σταγιάτες, η εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα ΔΕΥΑΜΒ διακόπτει την παροχή νερού από την Πηγή Κρύα Βρύση, μετά από τουλάχιστον 350 χρόνια απρόσκοπτης υδροδότησης του χωριού αλλά και πολλών Βολιωτών που μετέφεραν νερό από τις Σταγιάτες στα σπίτια τους…
Καμία ενημέρωση δεν υπήρξε, ένα άβουλο Τοπικό Συμβούλιο απλά παρακάμφθηκε σαν να μην υπήρχε και άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου ή αλλιώς ένας Θεός να μας φυλάει από τον «εκλεγμένο από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο».

Οι πολίτες ανησυχούν, παρακολουθούν …από μακριά τηρώντας τις αποστάσεις που η εποχή μας επιβάλει…
Μπορεί να περιμένουμε στην Κορώπη – και όχι μόνο – και κανένα νέο Μάτι, δεν πειράζει όμως.
Άλλωστε οι παραλίες είναι για τα ψάρια ίσως σκεφτούν κάποιοι.
Φυσικά είναι πολύ προχωρημένο να αποκατασταθεί η νομιμότητα εκεί…

Όλα είναι καλώς καμωμένα και μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι και απομονωμένοι!

Μόνο αυτοί οι ανυπότακτοι κάτοικοι του μικρού – πλην περήφανου – χωριού των Σταγιατών ξεσηκώνονται και εν μέσω πανδημίας κάνουν γενικές συνελεύσεις πορείες και ετοιμάζονται να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους με νομικές και άλλες δράσεις, που οι ίδιοι θα θεωρήσουν προσφορότερες για να προστατέψουν τα αυτονόητα…

Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τους κατοίκους των Σταγιατών.

Όλοι πρέπει να γίνουμε Σταγιατιώτες.