ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 27/9/2016

Θέμα : Και το Νερό; Έως που θα φτάσετε;

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς θεωρεί το νερό Κοινωνικό Αγαθό.

Το Σύνταγμα έχει γίνει ένα κουρελόχαρτο, που όσοι νέμονται την εξουσία, μπορούν να το καταπατούν.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Αριστεροί» δημιουργούν πρόσφορο έδαφος ώστε να επιτευχθεί συντομότερα η καταστροφή της χώρας.

Δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε το πιο νοσηρό μυαλό, ότι από τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης το 2014, έως την κατηγορηματική άρνηση του «αριστερού» πρωθυπουργού για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού το 2016, τώρα θα υπογράψουν ακριβώς τα αντίθετα.

Μια κυβέρνηση χωρίς σχέδιο για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, λέει συνεχώς ψέματα για να διατηρηθεί στην εξουσία, καταπατώντας κάθε έννοια αριστερής αντίληψης και ήθους.

Οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ ιδιωτικοποιούνται κατά παράβαση του Συντάγματος όπως κρίθηκε και από την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1904/2014, για την ΕΥΔΑΠ.

Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα θα είναι ολέθρια για την κοινωνική σταθερότητα και συνοχή, για την κοινωνική δικαιοσύνη και την Δημοκρατία.

  • Η εμπορευματοποίηση του Νερού θα καταργήσει στην πράξη την σημασία του ως κοινωνικό αγαθό.
  • Σημαντικός αριθμός πολιτών θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κίνδυνο απώλειας του δικαιώματος για πρόσβαση σε νερό και υγιεινή, όπως αυτό ορίστηκε από τον ΟΗΕ στις 3/8/2010 (A/RES/64/292)
  • Θα προκύψει απώλεια ελέγχου του σχεδιασμού της υδατικής πολιτικής της χώρας με δεδομένη την στρατηγική σημασία και την τεχνογνωσία των δύο μεγαλύτερων εταιριών ύδρευσης της χώρας.

Το ΔΙΚΤΥΟ Ανανεωτικής Αριστεράς προσβλέπει σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης οικονομίας με αειφορία, που λαμβάνει υπόψη το οικολογικό και κοινωνικό αποτύπωμα κάθε παραγωγικής διαδικασίας, που οδηγεί σε  αύξηση της ευημερίας της κοινωνίας συνολικά αλλά και του κάθε πολίτη χωριστά.

Θα παλέψουμε ενάντια στο ψέμα και την υποκρισία, για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας, με ήθος και ειλικρίνεια.

Η ιδιωτικοποίηση κοινωνικών αγαθών, είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία.