Προς… αρραβώνα μοιάζουν να οδεύουν οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά, καθώς αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τη δρομολόγηση διαδικασιών προγραμματικής σύγκλισης. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της Κ.Ε., Θ. Θεοχαρόπουλος και από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γ. Τσιρώνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η πολιτική συγκυρία, η πρωτοβουλία διαλόγου της ΔΗΜΑΡ για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με τα 12 συγκεκριμένα προγραμματικά σημεία καθώς και η πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων σχετικά με τη συγκρότηση ενός δικτύου εναλλακτικής διακυβέρνησης για τη βιωσιμότητα της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη να προχωρήσει η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα δίνει την ελπίδα για βιώσιμη έξοδο της χώρας από την κρίση και το οποίο «αποτελεί προτεραιότητα για μια εναλλακτική διακυβέρνηση οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της χώρας». Επίσης και από τις δύο πλευρές, επιβεβαιώθηκε ότι οι πρωτοβουλίες των δυο κομμάτων κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και αποφασίσθηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες προγραμματικού διαλόγου.

Via : www.eklogika.gr