Ομιλητές Μανιάτης, Μπίστης, Φλωρίδης, Χριστοδουλάκης κ.ά

Κοινή εκδήλωση με δύο θέματα, την ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, οργανώνουν το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 9.84, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, έξι κινήσεις πολιτών, που συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης. Στην σημερινή εκδήλωση για την κεντροαριστερά θα μιλήσουν και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνψσή τους, «Οι πολιτικές κινήσεις «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» , οι οποίες εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, από το μεταρρυθμιστικό κέντρο μέχρι τη δημοκρατική – ανανεωτική αριστερά και την οικολογία, αναπτύσσουν κοινές δράσεις διατηρώντας την οργανωτική και πολιτική τους αυτονομία και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια σύγχρονη προοδευτική σοσιαλδημοκρατία».
Αναφέρουν ακόμα, ότι: «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει διάχυτο ένα αίτημα «φυγής» προς το μέλλον. Οι βεβαιότητες που μας έφεραν μέχρι εδώ πρέπει σταδιακά να δώσουν τη θέση τους στην αυτογνωσία. Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει να έρθουν στο προσκήνιο πολίτες που αισθάνονται και εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση γι αλλαγή. Στην πολιτική, στην οικονομία, στη διοίκηση, στο επιχειρείν, στο πανεπιστήμιο, στον πολιτισμό στις γειτονιές. Η νέα Ελλάδα αναζητά την έκφρασή της, τη νοηματοδότησή της, την ενεργή και όχι κατ’ εξαίρεση συμμετοχή της στη φυγή προς το μέλλον. Θεμέλια λίθος κάθε πρωτοβουλίας: η ανάγκη διάσωσης της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών θεσμών μέσα από βαθύτερη θέσμιση της ίδιας της Ε.Ε και η υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε οικονομία, κράτος και πολιτικό σύστημα»

Η εκδήλωση προβληματισμού και διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του 984, στην Τεχνόπολι στο Γκάζι, περιλαμβάνει το ακόλουθο πρόγραμμα:

17:30-19:30:    «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας»

Εισηγητές:

Παντελής Αβραμίδης

Νίκος Κακογιάννης

Γιάννης Καλογήρου

Ναπολέων Μαραβέγιας

Φαίη Ορφανού

Γιάννης Τσαμουργκέλης

Νίκος Χριστοδουλάκης

Συντονιστής: ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης

19:30-21:30:    «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα»

Εισηγητές:

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ)

Νίκος Μπίστης (ΔΗΜΑΡ)

Γιώργος Φλωρίδης (Κοινωνικός Σύνδεσμος)

Θανάσης Κοντογεώργης (Μπροστά)

Λάμπρος Παλάντζας (Νέοι Μεταρρυθμιστές)

Δημήτρης Κατσαντώνης (Π80)

Δημήτρης Ψυχογιός (Πολιτεία 2012)

Δανάη Αντωνάκου (Πρωτοβουλία Β)

Συντονιστής: ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας

via Σήμερα η εκδήλωση για την Κεντροαριστερά | Μεταρρύθμιση.