Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει τον αγώνα διεθνών και εθνικών οργανισμών για την απάλειψη του φαινομένου της παιδικής εργασίας.

Σήμερα υπολογίζεται ότι 168 εκ. παιδιά εργάζονται παράνομα παγκοσμίως. Το φαινόμενο, δεν αφορά μόνο τις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά ακουμπά και τη χώρα μας. Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα εργάζονται από μικρή ηλικία.

Τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικά τα βήματα που έχουν γίνει για την προστασία της ανηλικότητας. Οφείλουμε όμως να κάνουμε και άλλα.

Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει:

  • Να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι εντοπισμού και ελέγχου της παιδικής εργασίας, έτσι ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες πολιτικές αντιμετώπισής της.
  • Να συνδεθούν και συνεργαστούν τα σχολεία με τις κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε και προληπτικά να αντιμετωπίζεται η διαρροή μαθητών από τα σχολεία, αλλά και άλλα οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.
  • Να δημιουργηθούν δομές ουσιαστικής υποστήριξης του παιδιού και της οικογένειάς του και να ενισχυθεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων.

Η Δημοκρατική Αριστερά με προτάσεις, αλλά και δράσεις θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη όπου και όποτε χρειαστεί.