Μπορεί ο επικεφαλής της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης να έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα παραμείνει στο κόμμα ως το Σεπτέμβριο «και βλέπουμε», ωστόσο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις για άμεση αποχώρηση και συγκρότηση πολιτικής κίνησης η οποία θα συνομιλήσει αυτόνομα με την «Ελιά», το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι».

Μάλιστα, χθες, ένα προβεβλημένο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και της «μεταρρυθμιστικής μειοψηφίας», ο Γεράσιμος Γεωργάτος, δεν έκρυψε τις εισηγήσεις προς τον Λυκούδη και τις προτάσεις του για αποχώρηση της τάσης από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ο Γεωργάτος, στην ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει πως η Μεταρρυθμιστική Τάση «βαλτώνει και σαπίζει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ», ενώ εισηγείται, μεταξύ άλλων, «συγκρότηση σε ενός τύπου πολιτική κίνηση που θα προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους άλλους φορείς και τις κινήσεις του χώρου για κοινή κάθοδο με κοινό πρόγραμμα τις προσεχείς εθνικές εκλογές».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γεωργάτου έχει ως εξής: «Η Μεταρρυθμιστική Τάση, αντί να βαλτώνει και να σαπίζει μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες: 1. Άνοιγμα και υποδοχή φίλων που απομακρύνθηκαν ή βρίσκονται εκτός ΔΗΜΑΡ, αλλά κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος. 2. Δημόσιες παρεμβάσεις με ανακοινώσεις, δηλώσεις και εκδηλώσεις στα σημαντικά ζητήματα της πολιτικής καθημερινότητας για εκπομπή στίγματος και κυρίως 3. Συγκρότησή της σε ενός τύπου Πολιτική Κίνηση που θα προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με τους άλλους φορείς και τις κινήσεις του χώρου για κοινή κάθοδο με κοινό πρόγραμμα στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Είναι επείγον. Διαφορετικά λιβανίζουμε και ευνοούμε την εδραίωση του νέου δικομματισμού που διαχρονικά υποτίθεται ότι αντιμάχεται η ανανεωτική αριστερά. Στημένα Συνέδρια, ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών και προσωπικές τακτοποιήσεις δεν αφορούν ούτε εμάς ούτε τους πολίτες».

Via : www.matrix24.gr