Με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ, όσον αφορά τον ελεγκτικό μηχανισμό, θα γίνει φέτος ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ύστερα από εφαρμογή σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας.

Χθες, Τετάρτη, ψηφίστηκε στη Βουλή προσωρινή διάταξη για το σχολικό έτος 2016-2017, η οποία κατά τις επιταγές του Συντάγματος και τη σχετική νομολογία του ΣτΕ αφορά την υποχρέωση υπαγωγής των προσλήψεων αναπληρωτών και ωρομισθίων στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Έτσι, φέτος οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι καταρτίζονται από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν για έλεγχο νομιμότητας στο ΑΣΕΠ, όπως και ο έλεγχος των ενστάσεων επί των πινάκων αυτών.

Το επόμενο σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί η πλήρης υπαγωγή του συστήματος διορισμών και προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Οπως υπογράμμισε χθες ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης «το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αγνοώντας τη συνταγματική επιταγή που επέβαλε τον έλεγχο από το ΑΣΕΠ, οδήγησε σε παθογένειες και στρεβλώσεις, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς δικαστικές προσφυγές κατηγοριών αναπληρωτών εναντίον άλλων συναδέλφων τους».

Via : http://newpost.gr