etap mme

Την παραίτηση του προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλου ζήτησε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης την ώρα που κατά… περίεργη σύμπτωση στα δικαστήρια φθάνουν προς εξέταση μηνύσεις του εναντίον εκδοτών που εισφοροδιαφεύγουν. Το απίθανο είναι ότι η θητεία του Κ. Τσουπαρόπουλου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, αλλά, όπως φαίνεται, είτε ορισμένοι βιάζονται να τακτοποιήσουν τους δικούς τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες θέσεις είτε να προσφέρουν… χρόνο σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ο Κ. Τσουπαρόπουλος ενημερώθηκε σχετικά από τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κόκκορη ότι υπάρχει εντολή του υπουργού για την αντικατάστασή του και ότι πρόκειται για απόφαση της τρικομματικής επιτροπής, του… άτυπου ουσιαστικά οργάνου, που εξετάζει τις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων. Η παραίτηση, πάντως, που ζητήθηκε δημιουργεί ένα επιπλέον σοβαρό θέμα: αν αυτή η τρικομματική κυβέρνηση σέβεται επιτέλους τους θεσμούς και τους ανθρώπους ή το πράττει μόνο όταν και με όσους τη βολεύει.

Κι αυτό διότι ο Κ. Τσουπαρόπουλος, δημοσιογράφος του οικονομικού ρεπορτάζ επί χρόνια στην παλιά «Ελευθεροτυπία», επέλεξε να συνταξιοδοτηθεί προ διετίας προκειμένου να καταθέσει τα χαρτιά του στη διαγωνιστική διαδικασία επιλογής προέδρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Και επιλέχθηκε μεταξύ άλλων για τριετή θητεία η οποία λήγει αυτό το καλοκαίρι. Θεσμοί και διαδικασίες δυστυχώς παραμένουν… ψιλά γράμματα. ΣΩ.ΜΑ

Via : www.efsyn.gr