Η UEFA ανακοίνωσε τις 10 ομάδες που έχουν τα μεγαλύτερα χρέη προς τράπεζες και στη λίστα βρίσκονται και τρεις ιταλικές.

Η τελευταία τριετία δεν είναι καθόλου εύκολη για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας και της μείωσης εσόδων. Βασικά, η τελευταία τριετία, ακριβώς λόγω όσων έγιναν με τον κορονοϊό, δεν είναι εύκολη για κανέναν. Το αντικείμενό μας, όμως, είναι το ποδόσφαιρο, οπότε σε αυτό θα σταθούμε. Η UEFA, λοιπόν, δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 ομάδες που χρωστάνε τα περισσότερα λεφτά σε τράπεζες. Σύμφωνα με τη μελέτη της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μέσα στο 2022 αυξήθηκαν κατά 22% τα χρέη των ποδοσφαιρικών κλαμπ προς τις τράπεζες και κατά 88% συνολικά την τελευταία τριετία.

Σε αυτή τη λίστα λοιπόν, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, υπάρχουν και τρεις ιταλικές ομάδες: Η Ιντερ στην 6η θέση, η Ρόμα στην 7η, η Γιουβέντους στην 8η. Οι Νερατζούρι χρωστάνε 390 εκατ. ευρώ, 77 εκατ. ευρώ περισσότερα δηλαδή σε σχέση με το 2020. Οι Τζαλορόσι χρωστάνε 271 εκατ. ευρώ, 45 εκατ. ευρώ περισσότερα σε σχέση με το 2020. Οι Μπιανκονέρι χρωστάνε 223 εκατ. ευρώ, 250 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2020. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη βελτίωση που παρατηρείται στο top-10, αφού η UEFA κάνει σύγκριση σε σχέση με το 2020. Αυτή η μείωση των χρεών των Τορινέζων οφείλεται στις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 700 εκατ. ευρώ συνολικά, αφού είχαν ανακοινώσει ότι έτσι θα εξαλείψουν τα χρέη.

Οσο για τη μεγαλύτερη αύξηση χρεών, παρατηρείται στις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, οι οποίες είναι στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Γενικά, στο top-10 βρίσκουμε, πέρα από τις τρεις ιταλικές ομάδες που προαναφέραμε, τρεις αγγλικές, τρεις ισπανικές και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Πηγή : https://italians.gr