της Νέλλης Κουρέτα – μέλος Πολιτικής Επιτροπής Πράσινης Αριστεράς

Λέτε να έχουμε ένα εθνικό σχέδιο!

Λίγο πριν την έναρξη των συνομιλιών των κοινωνικών εταίρων μας, οι οποίοι θα “συνδιαλλαγούν” για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας οσονούπω, και οι οποίοι αγνόησαν πλήρως το  νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τη Τρίτη στη βουλή και αφορά στο ασφαλιστικό των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός συγκαλεί σε Ειδική Συνεδρίαση για τα εργασιακά ζητήματα, τους αρχηγούς των κομμάτων.

Στο κράτος που γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία, όλα γίνονται αντιδημοκρατικά μπαμπέσικα και φυσικά : ερήμην του λαού!

Οι κοινωνικοί μας εταίροι καλούν σε απεργία τα μέλη τους πάντα εκείνο το πρωινό που ψηφίζεται ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο.  Συνήθως είναι και η ημέρα  είναι που οι εργαζόμενοι ενημερώνονται από τους συνδικαλιστές τους περί του θέματος! (καμία διάθεση διαπραγμάτευσης δεν προηγείται του θέματος, ει μη μόνον των ισχυρών με τους ισχυρούς για θέματα δικά τους !).

Από την άλλη οι αρχηγοί των κομμάτων (πέραν κάποιων εθνικών θεμάτων εξωτερικής πολιτικής), προσκαλούνται με “εθνική διάθεση” από τη κυβέρνηση, μόνον αν το θέμα αφορά ποιόν;

Το λαό βεβαίως!

Όπως τώρα που το θέμα αφορά  στην κατάλυση του κοινωνικού κράτους και συγκεκριμένα για την συγκεκριμένη μάζωξη  μιλούμε για την κατάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στην Ελλάδα και τα εργασιακά.

Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας λάβει ήδη τη θετική απάντηση της Ε.Επιτροπής για την οικονομία (που έτσι και αλλιώς δεν οφείλεται στις ενέργειες της νυν κυβέρνησης) και ενόψει της ψήφισης ενός νομοσχεδίου που μας επαναφέρει στη γνωστή “κανονικότητα” που δυστυχώς κατέληξε στα μνημόνια, εμπαίζει την αντιπολίτευση επιχειρώντας με ένα σπάρο δύο τρυγόνια: να καλύψει το μείζον θέμα του προσφυγικού στο οποίο επικρατεί απλά χάος και να μην επιτρέψει στην αντιπολίτευση να αναδείξει το αντικοινωνικό του προσωπείο !

Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς για να μειώσει τα λίγα (κατώτατος μισθός, αύξηση ή οχι μισθών) εναπομείναντα στοιχεία μιας ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας !Θα ζητήσει την απορρύθμιση της πάλι και θα φορτώσει πάλι στη μεσαία τάξη το κόστος κάποιου προνοιακού μέτρου!

Αν δε οι συνομιλητές του δεν συμφωνήσουν τι θα τους πει ?
– Α ντε γεια παιδιά! Εκλογές !   Μπρρρρρ

Ναι πάλι δεν θα έχουμε εθνικό σχέδιο και ναι πάλι θα διαδηλώσουμε κατόπιν εορτής και ναι όλα αυτά οδηγούν πάλι στη νέα κανονικότητα!