Μελετάω τις κινήσεις τους από την αρχή μέχρι την απόφαση του ΣτΕ. Απορώ πώς κατάφεραν, την χωρίς καμία αμφιβολία σωστή τους απόφαση να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, να την καταστρέψουν με τόσες λανθασμένες κινήσεις.

Γράφει η Ρέα Βιτάλη

Είχε δηλώσει ο Ν. Παππάς στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στην πιθανότητα, να θεωρηθεί αντισυνταγματικός ο νόμος του άρα και να επιβάλλεται να επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές «Για τις προκαταβολές να πάνε στα δικαστήρια». Αυτές είναι «ξήγες», που λένε και οι μάγκες. Αυτοί είναι οι κανόνες που επιφυλάσσουμε για τους «επενδυτές». Να έχουν να μας θυμούνται. Και την επομένη φορά να προσέχουν, ποιόν εμπιστεύονται.

Κι ήρθε η άτιμη, η κακιά η ώρα. Και κρίθηκε από το ΣτΕ ο νόμος Παππά, αντισυνταγματικός. Και βγήκε η Όλγα Γεροβασίλη… Αγνώριστη ως φωνή και έκφραση προσώπου. Και είπε, όσα είπε αλλά, θες ότι είμαι μάνα, σε ένα κυρίως σημείο μάτωσε η ψυχή μου. Στην αναφορά της στα παιδάκια.

 Η απόφαση του ΣτΕ «στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών». Πω, πω συμφορά! Αραγε αυτά τα παιδάκια είναι ήδη στους παιδικούς σταθμούς; Αραγε τα έβαλαν «έναντι» μελλοντικών εισπράξεων από τηλεοπτικές άδειες; Και τι θα τους πούνε τώρα; Οι κακοί πλούσιοι θέλουν πίσω τα λεφτά τους, παιδί μου; Και τα μικρά παιδάκια θα αρχίσουν να κλαίνε και η γλυκιά δασκάλα τους θα τους χαϊδεύει τα κεφαλάκια και θα τα παρηγορεί «Σώπα, σώπα μωρό μου, η καλή μας κυβέρνηση, θα κάνει ότι μπορεί να κρατήσει τα λεφτά των πλούσιων, όσο μπορεί στα χέρια της» και τα παιδάκια θα ρωτάνε με τα αγνά τους τα ματάκια ανήσυχα «Καλά για φέτος κυρία αλλά του χρόνου; Θα έρθουμε στον σταθμό μας;». Και η καλή κυρία δεν θ΄απαντά αλλά ένα δάκρυ θα κυλάει στα μάγουλά της ενώ θα λέει «Δεν είναι τίποτα μικρά μου, ένα σκουπιδάκι μπήκε στα μάτια μου».

Μελετάω τις κινήσεις τους από την αρχή μέχρι την απόφαση του ΣτΕ. Απορώ πώς κατάφεραν, την χωρίς καμία αμφιβολία σωστή τους απόφαση, να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών, να την καταστρέψουν με τόσες λανθασμένες κινήσεις. Πόση αλαζονεία, πόσο κρυφτό με τις αληθινές προθέσεις, πόση υποτίμηση των πάντων, πόση κοντόφθαλμη στρατηγική! Ακούω αποσβολωμένη τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη. Πραγματικά δεν ξέρω, σε ποιο συναίσθημα να στεριώσω το πρόσωπό μου στη φράση της «Η απόφαση του ΣτΕ στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών». Θα σας εξομολογηθώ τη σκέψη μου. Τίποτα θλιβερότερο από τον χαρτοπαίχτη όταν παίζει τα ρέστα του.