Στις εικόνες του Μάικλ Μπράουν απεικονίζονται μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Μοχάμεντ Άλι, o Τζέσε Oουενς και φυσικά ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δήλωσε ότι τα έργα τέχνης με θέμα τον αθλητισμό στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ θα εισαγάγουν τους νέους σε ευρύτερα θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία.

Εκθεση με πρωταγωνιστές τους ήρωες του παγκόσμιου αθλητισμού και την επίδρασή τους στην κοινωνία εγκαινίασε ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά. Ο πρώην σταρ του ποδοσφαίρου βοήθησε στην επιμέλεια τής έκθεσης που φιλοξενεί έργα του Μάικλ Μπράουν, και απεικονίζουν μεταξύ άλλων τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Μοχάμεντ Άλι και τον Τζέσε Oουενς. Όπως ανέφερε ο καλλιτέχνης, ήθελε να αναδείξει «αυτούς που αγωνίστηκαν κατά των ανισοτήτων στον κόσμο». Ο Καντονά από την πλευρά του ανέφερε πως δική του ελπίδα ήταν η έκθεση να προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών. Ο 56χρονος δήλωσε πως τα έργα τέχνης με θέμα τον αθλητισμό στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου του Μάντσεστερ θα εισαγάγουν τους νέους σε ευρύτερα θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία. «Τώρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα, όμως ίσως τα παιδιά μάς βοηθήσουν στο μέλλον, οπότε είναι σημαντικό να έρθουν παιδιά» ανέφερε, σύμφωνα με το BBC. «Στους καιρούς μας, ενώ ο πλανήτης και το κλίμα βρίσκονται σε κίνδυνο, πρέπει να επαγρυπνούμε κάθε λεπτό. Φαίνεται πως τα χρήματα μπορούν να εξαγοράσουν τα πάντα. Όμως, αυτό δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, αλλά τα πάντα» πρόσθεσε ο Καντονά.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που ήταν από εκείνους που στηλίτευσαν ανοιχτά τις συνθήκες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, καλώντας μάλιστα και σε μποϊκοτάζ του. Ανέφερε πως ο ίδιος ένιωσε πως η εμπορευματοποίηση του παιχνιδιού τον έκανε να θέλει «να υποστηρίξει μια ομάδα στη δεύτερη κατηγορία». «Ασφαλώς και έχω τις απόψεις μου, αλλά τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να κάνω μια έκθεση όπως αυτή» τόνισε ο πρώην άσσος των γηπέδων, ο οποίος πάντως δήλωσε: «Λατρεύω την ατμόσφαιρα του ποδοσφαίρου, λατρεύω το πνεύμα του ποδοσφαίρου».

Πηγή: Protagon.gr