Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   8/11/2022
Ώρα:      11:00

Στόχος η περιουσία του Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων)

Από τα «αδιευκρίνιστα ποσά», την Siemens και το «όλοι αθώοι», στο κεκαλυμμένο ξεπούλημα περιουσίας ασφαλιστικών ταμείων.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η απαλλαγή στο σκάνδαλο SIEMENS αυξάνει στους πολίτες την αντίληψη περί κοινωνικής αδικίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον. Αυτό θα την βοηθήσει να συνεχίσει το καταστροφικό έργο της και να ξεπουλήσει ότι μπορεί, προς όφελος των ημετέρων φυσικά.

Στόχος τώρα η περιουσία του Μ.Τ.Π.Υ. (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων).
Το Μ.Τ.Π.Υ.  ιδρύθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1867, από 50 κρατικούς υπαλλήλους που ίδρυσαν την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Μετοχικό Ταμείο προς περίθαλψιν των υπαλλήλων και των οικογενειών των». Το ειδικό Ταμείο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εισφορές των μετόχων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΔΥ) και όλη η περιουσία του προέρχεται από κληροδοτήματα και από τις καταθέσεις των ΔΥ, άρα ιδιοκτήτες της περιουσίας του είναι οι ΔΥ, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθώς και οι κληρονόμοι τους . Με στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, διαθέτει σήμερα κινητή περιουσία 440 εκατ. € και ακίνητη περιουσία 40.000. περίπου τ.μ. Τα κτήρια που είναι στην ιδιοκτησία του είναι όλα εκμισθωμένα και αποφέρουν ετησίως στο Μ.Τ.Π.Υ. 5,2 εκ. €, ενώ δίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο 1,6 εκ. € από ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο προβλέπει:
1. Διεύρυνση του ΔΣ, με διορισμό από το υπουργείο 7 από 9 μέλη!
2. Διορισμός Διοικητή, με απόλυτη εξουσία και ακαδίωκτο για τις ενέργειές του
3.  παραδίδει την περιουσία προς ξεπούλημα, ενώ αυτή αποτελεί κληροδότημα των οικογενειών, ορίζοντας διαχειριστές εταιρίες που έχουν δικαίωμα εκποίησης ακινήτων, μεταβίβασης διαχείρισης, συμμετοχής σε ΑΕΔΑΚ (άρα χρειάζονται ακίνητα ως εγγυήσεις) κλπ:
– «Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης – Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» καΙ
– «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) Μονοπρόσωπη Α.Ε..»

Είναι ξεκάθαρο σε τι αποσκοπεί αυτή η κυβέρνηση.
Επιδιώκει πριν τις εκλογές, να στείλει στο χαρτοφυλάκιο ιδιωτικών εταιριών και ημετέρων, τα ακίνητα φιλέτα, του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, κάτι που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε από το 1867.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι στο πλευρό των υπαλλήλων και οικογενειών του ΜΤΠΥ.
Οι πολίτες δεν περιμένουν κάτι διαφορετικό από την παρακμιακή κυβέρνηση και τον υπόλογο -για πολλά- πρωθυπουργό.
Δεν έχουμε να αναμένουμε από αυτήν, παρά μόνο πιο ακραίες πολιτικές και αντιλήψεις.
Το πολιτικό μας σύστημα, νοσεί σοβαρά.
Ο κοινοβουλευτισμός, ως σύστημα, χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων, ενώ ο εναγκαλισμός με την Δικαιοσύνη φέρνει θετικά αποτελέσματα, στα συμφέροντα όσων την ποδηγετούν.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ