Δελτίο Τύπου

Ημερ.:   27/9/2022
Ώρα:      15:00

Από τα «αδιευκρίνιστα ποσά» στο «όλοι αθώοι»

Το πολιτικό μας σύστημα νοσεί σοβαρά.
Η Δημοκρατία μας βρίσκεται σε παρακμή.
Ο εναγκαλισμός με την Δικαιοσύνη, φέρνει αποτελέσματα, στα συμφέροντα όσων την ποδηγετούν.

Από το 2012 που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -με υπουργό τον κ. Κ. Μητσοτάκη- υπογράφει τον αποικιοκρατικό τύπου εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ακυρώνοντας τη δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 2 δις ευρώ για τη ζημιά που είχε υποστεί, έως σήμερα -με πρωθυπουργό τον κ. Κ. Μητσοτάκη- παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού Λαού η κοροϊδία του αιώνα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού αθώωσε τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο NOVARTIS, παρά τα επιχειρήματα και τα νόμιμα(!) «αδιευκρίνιστα ποσά», τώρα ήρθε να αθωώσει και τους εμπλεκόμενους στο αποδεδειγμένο σκάνδαλο SIEMENS.
Παρά τις ομολογίες για τον χρηματισμό πολιτικών, κρατικών στελεχών και κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), παρά την πρωτόδικη καταδίκη εμπλεκομένων, παρά την φυγοδικία Χριστοφοράκου, παρά την αποδεδειγμένη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, αποφασίστηκε αθώωση.

Οι πολίτες δεν περίμεναν κάτι διαφορετικό, για τους φίλους του πρωθυπουργού.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η απαλλαγή θα αυξήσει στους πολίτες την αντίληψη περί κοινωνικής αδικίας, δημιουργώντας ταυτόχρονα φόβο και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Θα εμπεδώσει (και θα επιβεβαιώσει) την αντίληψη ότι τα προσωπικά συμφέροντα ορισμένων πολιτικών και κομμάτων, υπερτερούν του Δημοσίου συμφέροντος.
Προφανέστατα, ακολουθεί την λογική αδελφών ευρωπαϊκών κομμάτων.

Δεν έχουμε να αναμένουμε από αυτήν, παρά μόνο πιο ακραίες πολιτικές και αντιλήψεις.
Αναμένουμε περισσότερη αδικία, βία και περαιτέρω υπεράσπιση των οικονομικών συμφερόντων.
Τίποτε άλλο.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ