Σύμφωνο συνεργασίας υπεγραψαν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου και ο Ισπανικός Δήμος Albal της επαρχίας Valencia, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Έργο GREEN TWINNING, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (Intelligent Energy Europa) και αφορά στη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών σε θέματα ενεργειακής πολιτικής.

Το σύμφωνο συνεργασίας στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ των δύο Δήμων, ενώ προβλέπει -μεταξύ άλλων- την υλοποίηση τηλεδιασκέψεων για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας αυτής από το Δήμο Αγ. Δημητρίου στους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής στις ακόλουθες ενεργειακές δράσεις:

• Αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό

• Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και στο δημοτικό φωτισμό

• Προτάσεις επεμβάσεων στις ιδιωτικές κατοικίες και τον τριτογενή τομέα για την εξοικονόμηση ενέργειας και πηγές χρηματοδότησης τους

• Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καθαρών συγκοινωνιών

• Δράσεις Δημοσιότητας και Ενημέρωσης

Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο Ευρωπαϊκό Έργο GREEN TWINNING, η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Επιδιώξαμε τη συμμετοχή μας σε αυτό το πολύ σημαντικό Ευρωπαϊκό έργο διότι, παράλληλα με τη επιδιωκόμενη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, επιθυμούμε την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης και των κατοίκων της. Θεωρούμε προτεραιότητα για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής όλων μας την ευαισθητοποίησή μας στην εξοικονόμηση της ενέργειας και τον επανακαθορισμό της ενεργειακής μας συμπεριφοράς. Ακόμη και μια μικρή αλλαγή έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ενεργειακά εργαλεία όπως το πρόγραμμα GREEN TWINNING στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε μια καθαρή, πράσινη, φιλική και βιώσιμη πόλη για όλους τους κατοίκους και για τις μελλοντικές γενιές».

Via : www.vimaonline.gr