Αιφνιδιασμό επιχειρεί το Αριστερό Ρεύμα του Συνασπισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Σε σύσκεψη της τάσης σήμερα, υπήρξε η πρόταση να «κατεβάσει» ξεχωριστή λίστα υποψηφίων για την εκλογή μελών του κεντρικού οργάνου που θα οδηγήσει το κόμμα στο ιδρυτικό του συνέδριο λίγο πριν από το καλοκαίρι του 2013, ενώ φέρεται να παρουσιάζει και τρεις επιπλέον τροπολογίες στο κείμενο διακήρυξης του κόμματος.

Οι σκέψεις αυτές από πλευράς της αριστερής μειοψηφίας του ΣΥΝ έχουν ήδη κάνει τον γύρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, όπου διεξάγεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις, καθώς δεν είναι λίγοι που κατηγορούν εμμέσως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για «πρόβα διάσπασης» ακριβώς την ώρα που το κόμμα επιχειρεί την ενιαιοποίησή του.

Παράλληλα, ενοχλημένη εμφανίζεται η ηγεσία του κόμματος, με την Κουμουνδούρου να κάνει, αιφνιδιασμένη, λόγο για «κίνηση στα όρια του ανφέρ». Ακόμα και μέλη του Αριστερού Ρεύματος, πάντως, διεφώνησαν με την εισήγηση Λαφαζάνη στην πρωινή σύσκεψη της τάσης, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι τάσεις του Συνασπισμού, αλλά και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζουν τους υποψηφίους τους σε ενιαία λίστα.

via http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=192088&catID=1