Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο «Στη σκιά του Μαύρου Ηλιου», παρουσίασε ο Σταμάτης Μαλέλης. Συγκινητική η ανταπόκριση όσων έχουν βοηθηθεί από τα βιβλία του.

sti-skia-tou-maurou-iliou-to-neo-biblio-tou-maleli

«Η κατάθλιψη μπορεί να ξεπεραστεί. Εγώ το κατάφερα αυτό γιατί έχω μία τεράστια περιουσία. Και αναφέρομαι στους φίλους μου. Εκείνοι με στήριξαν και με στηρίζουν ακόμη σε όλες τις δυσκολίες.Σκοπός μου είναι να γυρίσουμε όλη την Ελλάδα για να μιλήσουμε γι’ αυτή την ασθένεια. Ο κόσμος πρέπει να μιλάει και να συμβουλεύεται έναν ειδικό. Θα έρθει η στιγμή που οι γιατροί θα συνταγογραφούν βιβλία, καθώς το διάβασμα είναι η γιατρειά σε πολλές ασθένειες…».

Ο Σταμάτης Μαλέλης παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης το νέο βιβλίο του με τίτλο «Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, παρουσία δημοσιογράφων, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, αλλά και κόσμου που έχει ήδη βοηθηθεί με τα βιβλία του στον αγώνα ενάντια στο «τέρας» της κατάθλιψης.

Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος από το ενδιαφέρον του κόσμου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι σπουδαιότεροι Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες ήταν καταθλιπτικοί.

Το δεύτερο βιβλίο, που έρχεται δυο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου με τίτλο «Το τέρας κι εγώ» (στο οποίο αποκάλυπτε την προσωπική του πάλη με την κατάθλιψη) αναφέρεται επίσης στην ασθένεια των καιρών, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας, της Ρίτας, που αν και πετυχημένη δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη εξαιτίας της κατάθλιψης.

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που σήμερα πλήττει κυρίως τις γυναίκες, σύμφωνα και με όσα είπε η κυρία Μένη Μαλλιώρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Η Ελλάδα είναι η χώρα της κατάθλιψης. Η κατάθλιψη είναι νόσος πολυπαραγοντική. Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με ιατρικές γνωματεύσεις. Τα ποσοστά στις γυναίκες είναι διπλάσια, ενώ αυξημένα είναι τα ποσοστά στους άγαμους άνδρες και στις έγγαμες γυναίκες».

Via : www.thetoc.gr