%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ac-logo-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: 4/9/2019

Ώρα:                  17:00

 Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έχουν κλαπεί

Από το 1984 που έχει αρχίσει η διεκδίκηση των μαρμάρων του Παρθενώνα, αναζητείται μια λύση.

Τα Μάρμαρα αυτά όμως, έχουν αναμφισβήτητα κλαπεί και γι’ αυτό η Διπλωματική οδός δεν κατάφερε να αποτελέσει καλό και ουσιαστικό εργαλείο για την διεκδίκηση της επιστροφής τους.

Από το 1987, ακόμη και η UNESCO «νίπτει τας χείρας της» προκειμένου να μην εναντιωθεί στις Βρετανικές απαιτήσεις.

Κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας την Πολιτιστική μας κληρονομιά ως εργαλείο για ένα ακόμη επικοινωνιακό του τέχνασμα και αγνοώντας προφανώς την ουσία του εν λόγω θέματος, πραγματοποίησε ένα επικίνδυνο πολιτικό και εν τέλει εθνικό ολίσθημα.

Η κα. Μενδώνη προσπάθησε να τον καλύψει, τοποθετώντας το θέμα στην βάση του, δηλαδή ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, είναι προϊόν κλοπής.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εκτιμά ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί να τύχει άλλης ανοχής και ότι η χώρα μας θα πρέπει να διεκδικήσει τώρα,  με αυστηρό τρόπο και μέχρι τέλους, αυτό που της ανήκει.

Απαιτείται να χρησιμοποιηθεί η Διεθνής κοινή γνώμη, καθώς επίσης το σύνολο των ένδικων μέσων και η αυστηρότητα της Διπλωματική οδού.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, νομίζουν ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο και για αυτό κυβερνούν με όρους επικοινωνίας.

Τους προτείνουμε να σοβαρευτούν άμεσα.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ