Σύσσωμη η προοδευτική αντιπολίτευση ψηφίζει τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και τη χρησιμοποίηση του κακόβουλου λογισμικού Predator, ενώ εννοείται ότι θα εξεταστεί και η παρακολούθηση Κουκάκη.

 Παρά τις όποιες ενστάσεις υπάρχουν, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 θα υπερψηφίσουν την πρόταση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με το ΚΚΕ να πιέζει για ενσωμάτωση στην έρευνα και των συνακροάσεων του τηλεφωνικού του κέντρου για την περίοδο από το 2016 και μετά. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Περισσός όμως θέλει πιο κατηγορηματική δέσμευση, κάτι που στο παρασκήνιο ήδη έχει πράξει η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ θα ειπωθεί δημοσίως και τη Δευτέρα στη συζήτηση στη Βουλή.

Τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης αρνούνται την πρόταση της ΝΔ να περιλαμβάνει η έρευνα της Εξεταστικής την περίοδο από το …2012 και μετά, καθώς το θεωρούν αντιπερισπασμό και προσπάθεια διάχυσης ευθυνών και αποπροσανατολισμού από την υπόθεση «ελληνικό WaterGATE».

Το ερώτημα είναι αν και πώς η ΝΔ θα επιμείνει στην έρευνα από την περίοδο από το 2012 και μετά, στην προσπάθειά της να κληθούν στην Επιτροπή οι πρώην Διοικητές της ΔΕΗ επί περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (Γιάννης Ρουμπάτης) και επί περιόδου Σαμαρά- Βενιζέλου (Θεόδωρος Δραβίλλας).

Ούτως ή άλλως, πάντως, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα εγκριθεί ως έχει, αφού δεν απαιτούνται οι ψήφοι της ΝΔ, καθώς με την τελευταία συνταγματική αναθεώρηση αρκούν 120 ψήφοι για τη συγκρότηση Εξεταστικής από την αντιπολίτευση. Και οι ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και των κάποιων ανεξάρτητων βουλευτών ξεπερνούν κατά πολύ τις 120- εκτιμάται ότι θα είναι πάνω από 130!

 Β. Σκ.