του Μανώλη Τζερέτα *

Το 4ο Συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ. που ξεκινάει αύριο ,πρέπει να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που απαιτούνται για την μετεξέλιξη και τη συμβολή του κόμματος στην ανασυγκρότηση του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Πολιτικής Οικολογίας,ταυτόχρονα χρειάζεται η επαναδιατύπωση της πρότασης διεξόδου βασισμένη στις αρχές :Δημοκρατικός Σοσιαλισμός -Αριστερός Ευρωπαισμός-Μεταρρυθμιστική Στρατηγική -Οικολογική Εγρήγορση.

Οι αρχές αυτές εξακολουθούν να είναι ενεργές και να τροφοδοτούν τους προβληματισμούς μας για το μέλλον της χώρας και της αριστεράς.Ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς είναι και πρέπει να είναι ζωντανό κύτταρο υπεύθυνης στάσης,επίκαιρου λόγου,προγραμματικών θέσεων για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Γυρίζοντας σελίδα ,δημιουργούμε μια νέα συλλογικότητα στηριγμένη στις αρχές της δημοκρατίας ,της διαφάνειας,της πολυφωνίας,της αποτελεσματικότητας ,συνδυάζοντας τη συλλογικότητα με την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση.

Η οικοδόμηση μιας νέας συλλογικότητας και η παρουσία μιας ρεαλιστικής πρότασης διεξόδου είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ,όσοι εξακολουθούμε και δίνουμε τον αγώνα για τις αρχές και τις αξίες της Ανανεωτικής Αριστεράς ,πρέπει να το τολμήσουμε άλλωστε σε αυτό το χώρο έχουμε μάθει και είμαστε για τα δύσκολα.

Καλό μας Συνέδριο !!!

*Ο Μανώλης Τζερέτας είναι μέλος της Ν.Ε της ΔΗΜΑΡ Σάμου