του Νίκου Σκιαδά *

Σκιαδας Νικος

Σήμερα ανοίγει το 4ο Συνέδριο του κόμματος μας, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Από Δημοκρατία και Συνέδρια μάλλον πάμε καλά. Από αποτελέσματα όμως πάμε χάλια. Μετά από 3 Συνέδρια καταφέραμε να οδηγήσουμε αυτό το κόμμα που πιστέψαμε ότι ήταν το Καινούργιο, ότι έφερνε στην κοινωνία φρέσκες ιδέες, στην εξαέρωση, δηλαδή στην πολιτική απαξίωση.

Αυτό το κόμμα που-τραγική ειρωνεία- οι Ιδέες του και η Πολιτική του πρόταση δικαιώνεται και αποτελεί σήμερα τη μόνη εφικτή πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για την κοινωνία που ζούμε σήμερα δεν υφίσταται ,δεν υπάρχει.

Ανοίγοντας αύριο τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο εμείς βρισκόμαστε στο σημείο Μηδέν. Αυτό είναι πρόκληση για μας, για όσους πιστεύουμε στις αρχές της Ανανεωτικής Αριστεράς που είναι η διαρκώς Ανανεούμενη Αριστερά ,δηλαδή η Αριστερά που πιστεύει στο Σοσιαλισμό σαν ένα σύστημα διαρκούς κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξης και μετασχηματισμού. Αυτό σημαίνει ότι εμείς και τούτη τη στιγμή θέλουμε να είμαστε παρόντες στο καινούργιο που γεννιέται γιατί έχουμε πράγματα να κάνουμε και να πούμε και γι’αυτό βλέπουμε με σθένος και αισιοδοξία τις εξελίξεις που έρχονται.

* Ο Νίκος Σκιαδάς ειναι μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ