Την ομόφωνη απόφαση  του κόμματος να καταψηφίσει την πρόταση Προεδρική εκλογής, επιβεβαίωσε η ΔΗΜΑΡ, κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της, την ίδια στιγμή που ο Φώτης Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την Προεδρική εκλογή, τα παριστάμενα μέλη των δύο οργάνων αποφάσισαν ομόφωνα ότι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσουν την πρόταση που έφερε η κυβέρνηση και στην σημερινή δεύτερη ψηφοφορία, και στην τρίτη, της 29ης Δεκεμβρίου, με το σκεπτικό ότι η ΔΗΜΑΡ δεν προτίθεται να συμβάλει στη συντήρηση των αδιέξοδων πολιτικών που ακολουθούνται, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Στο μεταξύ, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε προς τους βουλευτές και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ότι είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, στην οποία τέθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας, προγραμματικού και εκλογικού περιεχομένου. Όπως είπε ο κ. Κουβέλης, η επικοινωνία διεξάχθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται μετά την τρίτη ψηφοφορία και με δεδομένο πως δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να υπάρξει και τετ-α-τετ συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων.

Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο βουλευτής Θωμάς Ψύρρας που μαζί με τον Νίκο Τσούκαλη και την Νίκη Φούντα έχουν υπογράψει το κείμενο των οκτώ βουλευτών για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.

Via : tvxs.gr