Στην περίοδο που συμμετείχε στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης, αποκαλύπτοντας ότι κάποιοι από την Ελλάδα ενημέρωναν την τρόικα δίνοντας στοιχεία τα οποία διαφορετικά δεν θα γνώριζε.

«Η διαθεσιμότητα προβλέπει μια καταβολή μισθού. Είχαμε πει εμείς 75%. Ξέρετε ότι ήρθε η τρόικα και είπε ‘δεν είναι 75%, εμείς ανακαλύψαμε ότι είναι 70%’. Δηλαδή ήξεραν κι αυτή τη λεπτομέρεια. Μία λεπτομέρεια η οποία ακόμη και για τους ασχολούμενους με το εργατικό δίκαιο δεν είναι και τόσο γνωστή» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, στο Οικονομικό κανάλι SBC.

Στην ερώτηση αν υπονοεί ότι κάποιοι από την Ελλάδα ενημέρωναν την τρόικα ο κύριος Κουβέλης απάντησε με σιγουριά «βεβαίως» και πρόσθεσε πως «δεν τους ήξερα τότε. Γιατί αν τους ήξερα θα έκανα εκείνο που αντιστοιχεί στις πολιτικές μου πεποιθήσεις και τις πολιτικές μου επιλογές. Κατά το κοινά λεγόμενο θα τους ξεφώνιζα».

Είπε επίσης πως έχει εκτίμηση για το ποια είναι αυτά τα κέντρα ενώ τόνισε πως αν τον καλέσει ένας εισαγγελέας γι’ αυτά, βεβαίως και θα πάει.

Via : www.efsyn.gr