Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο μετάθεσης της πληρωμής των δόσεων ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε 6 δόσεις και όχι σε λιγότερες.

foros-akinitwn-tha-dothei-paratasi
Το ενδεχόμενο να μετατεθεί για έναν έως δύο μήνες η πληρωμή των δόσεων του φόρου ακινήτων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Τσαβδάρης.

Κι αυτό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να κληθούν οι φορολογούμενοι να καταβάλουν τον φόρο σε λιγότερες από 6 δόσεις, όπως ρητά ορίζει ο νόμμος.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε –όπως είχε επισημάνει το TheTOC.gr από τις 30 Ιουνίου– καθώς λόγω της καθυστέρησης στην εκκαθάριση του φόρου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πλήρωναν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ όχι στα τέλη Ιουλίου, αλλά στα τέλη Αυγούστου. Με δεδομένο ότι η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή των δόσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου, προέκυπτε ότι οι ιδιοκτήτες θα αναγκάζονταν να εξοφλήσουν τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων σε 5 αντί σε 6 δόσεις.

Αυτό που αναμένεται είναι να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει ότι η τελευταία δόση θα εξοφληθεί τον Ιανουάριο ή και τον Φεβρουάριο του 2015.

Via : www.thetoc.gr