Αριστερό Δίκτυο

Η “επίθεση φιλίας”  του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα μας εκδηλώνεται με λάθος τρόπο και σε λάθος χρόνο.

Λάθος τρόπο διότι υπερβαίνει τα όρια  της ευγένειας, όρια τα οποία σέβεται η απάντηση του προέδρου του κόμματός μας, και απευθύνεται στη ΔΗΜΑΡ ως εάν να επρόκειτο για “μια συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ” στο πλαίσιο των νεοπαγών αντιλήψεων του. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας προτείνει στην ουσία διάλυση της ΔΗΜΑΡ και τη συμμετοχή της στην επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Λάθος χρόνο διότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμα κατανοήσει, ότι έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί η ιστορική περίοδος των πολυσυλλεκτικών κομμάτων, που έχουν σαν στόχο τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, ότι έχει παρέλθει η περίοδος του αλήστου μνήμης “ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις”.

Η Δημοκρατική Αριστερά ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου ως μια απάντηση στην κρίση του πολιτικού συστήματος και όχι ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη συντήρηση και την πολιτική επιβίωση σχημάτων και πολιτικού προσωπικού που έχει σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Η υπόθεση της συνάντησης της ΔΗΜΑΡ με τους πολίτες του ευρύτερου χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της πολιτικής οικολογίας και τους ανένταχτους αριστερούς, είναι ενδιαφέρουσα και γοητευτική. Την υπηρετούμε με συνέπεια.

Χρειάζεται η διαμόρφωση πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, που θα συγκλίνουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, με σταθερό προσανατολισμό την μετακίνηση της πολιτικής ζωής από τη συντηρητική θέση που βρίσκεται σήμερα σε μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση.

Αριστερό Δίκτυο