του Ηλία Τζαννετουλάκου

Επειδή υπηρέτησα ως ‘Εφεδρος Αξιωματικός στην μεθόριο γραμμή και στο 2ο φυλάκιο της προκάλυψης στις Καστανιές του ‘Εβρου, αποσπασμένος μήνες και εβδομάδες ολόκληρες από το 502 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στην Καβύλη Ορεστιάδας, το μόνο σχόλιο που μπορώ να κάνω για τον φράχτη και την παρουσία του Πρωθυπουργού εκεί, είναι ότι αυτές οι λύσεις είναι πρόχειρες, δεν έχουν ανθρώπινο περιεχόμενο και απλά αποτρέπουν κάτι που θα έπρεπε να γίνει αλλιώς.

Η χώρα είναι το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, η λύση του φράχτη δεν είναι η ιδανική, μόνον η δημιουργία ενιαίου Ευρωπαϊκού Στρατού που θα βοηθούσε στην περαιτέρω ουσιαστική περιφρούρηση των συνόρων μας, συνιστά ιδανική λύση..στις Καστανιές υπάρχουν ναρκοθετημένες περιοχές στις οποίες κομματιάζονται, διαμελίζονται ανθρώπινες ψυχές που αναζητούν την ελπίδα, αναζητούν μια νέα ζωή. Σε ένα συνεχή παζάρι Τούρκων και Ελλήνων εμπόρων ψυχών.

Το ίδιο συμβαίνει και στην παρυδάτια περιοχή του ποταμού ‘Εβρου, εκεί εκτός από εμπόριο ψυχών γίνεται και εμπόριο ναρκωτικών, κυρίως Ηρωίνης, οι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Ε.Σ που υπηρετούν στην περιοχή είναι κοινό μυστικό πως επιτρέπουν την διακίνηση πολλές φορές και συμμετέχοντας σε αυτή, μαζεύοντας τις περιπόλους, κάνοντας τα «στραβά μάτια» όσοι υπηρετήσαμε εκεί έχουμε ακούσει για τα γνωστά «ΤΥΜΠΑΝΑ».

Συμπερασματικά,

1ον -Μην πουλάτε σε εμάς ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.

2ον -Συνήθως αυτά τα μούτρα, είτε προέρχονται από τον ΕΣ είτε όχι είναι       δηλωμένοι ΔΕΞΙΟΙ εθνικοπατριώτες, εξάλλου το κέρδος δεν έχει πατρίδα.

3ον- Μην μου πείτε ότι πρέπει να έχω αποδείξεις για αυτά που λέω, ή έπρεπε να είχα καταγγείλει το οτιδήποτε κατά την περίοδο της θητείας μου, γιατί απλά σας λέω, πως θα με είχαν «αυτοκτονήσει».

4ον -Αυτός που πιστεύει στον ουμανισμό δεν συμβιβάζεται με πρόχειρες λύσεις προσπαθεί να αποτρέψει το πρόβλημα στην πηγή του, που δεν είναι άλλη από την παγκόσμια εξαθλίωση λόγο της ασυδοσίας του υπερκέρδους των ολίγων.

Μη σημαδέψεις την καρδιά μου(απόσπασμα)

Αδερφέ μου, σκοπέ

Αδερφέ μου σκοπέ

σ’ακούω να περπατάς πάνω στο χιόνι

σ’ακούω που βήχεις μες την παγωνιά

Στοιχηματίζω πως έχεις μια κοριτσίστικη φωτογραφία στην τσέπη σου.

Στοιχηματίζω αριστερά μέσα στο στήθος σου πως έχεις μια καρδιά…

Τάσος Λειβαδίτης(Υάκινθοι-Βιολέτες και Ηλιοτρόπια)

Ο Ηλίας Τζαννετουλάκος είναι μέλος της Κ.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς,

Υποψήφιος Βουλευτής Α’Πειραιά και Νήσων

ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ