Η εφημερίδα «Estadao» της Βραζιλίας έφερε στη δημοσιότητα έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, εδώ και 9 χρόνια, για την εθνική αποφάζιζε εταιρεία με έδρα τα Κέιμαν.

skandalo-stimeni-i-sunthesi-tis-ethnikis-brazilias

Ήρθε το τέλος της «αθωότητας»; Η βραζιλιάνικη εφημερίδα «Estadao» έφερε στος «φως» έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, από το 2006 μέχρι σήμερα, τις κλήσεις στην Εθνική Βραζιλίας αποφάζιζε εταιρεία με έδρα τα Νησιά Κέιμαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2006 υπεγράφη συμφωνία ανάμεσα στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας και την εταιρεία ISE, η οποία εδρεύει στα Κέιμαν.

Η συμφωνία είχε βασικό όρο ότι στηνεθνική ομάδα θα αγωνίζονται μόνο οι ποδοσφαιριστές που είχαν εμπορική αξία.

Ο δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα, αναζήτησε στοιχεία για την εταιρεία ISE και ανακάλυψε ότι πρόκειται για «βιτρίνα» της εταιρείας Dallah Al-Baraka, η οποία εδρεύει στη Σαουδική Αραβία και αποτελεί επενδυτικό όμιλο που επενδύει σε ο,τιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδος.

Άποψη ακόμη και για τους τραυματίες

Σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που παρουσίασε η «Estadao», η ISE είχε άποψη ακόμα και για τους τραυματίες ποδοσφαιριστές.

Οι εξετάσεις τους έπρεπε να περάσουν από τα γραφεία της, προκειμένου να μην παίξουν.

Στη συμφωνία των δύο πλευρών, υπήρχε και όρος που ανέφερε ότιαν κάποιος από τους «εμπορικούς» παίκτες της Βραζιλίας δεν παίξει σε κάποιο ματς η Ομοσπονδία θα πλήρωνε στην εταιρεία το ποσό των 600.000 λιρών. 

Ούτε διάψευση, ούτε επιβεβαίωση

Το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί αλλά ούτε και επιβεβαιωθεί από τις ποδοσφαιρικές αρχές της χώρας, γεγονός που μάλλον επιβεβαιώνει την αλήθεια της έρευνας…

Via : www.thetoc.gr