«Καταγγέλλουμε την καταδρομική επιχείρηση ενόπλων αστυνομικών δυνάμεων και τη μαζική τύπου προγκρόμ σύλληψη 49 φοιτητριών / φοιτητών μας και άλλων μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών χθες Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Η ευθύνη του CEO ΑΠΘ -ΑΕ και της τοποτηρήτριάς του στη ΣΘΕ είναι μείζων. Η επιχείρηση αυτή έχει προσχεδιαστεί σε συνεργασία με την αστυνομία από καιρό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αντίποινα από τον κρατικό κατοχικό στρατό στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου

Καταγγέλλουμε την καταδρομική επιχείρηση ενόπλων αστυνομικών δυνάμεων και τη μαζική τύπου προγκρόμ σύλληψη 49 φοιτητριών / φοιτητών μας και άλλων μέσα στη Σχολή Θετικών Επιστημών χθες Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Η ευθύνη του CEO ΑΠΘ -ΑΕ και της τοποτηρήτριάς του στη ΣΘΕ είναι μείζων. Η επιχείρηση αυτή έχει προσχεδιαστεί σε συνεργασία με την αστυνομία από καιρό.

Με αποτροπιασμό μαθαίνουμε ότι φοιτήτρια μεταξύ των συλληφθεισών που υπέστη νευρικό κλονισμό μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ και μετήχθη στο Ιπποκράτειο επεστράφη στην αστυνομία κατά τις μικρές πρωινές ώρες.

Φοιτήτριες και φοιτητές, διδάσκουσες -οντες, υπάλληλοι της διοίκησης, όλοι εμείς, δεν θα συγχωρήσουμε την προσπάθεια σωματικής και ψυχικής εξοντωσής τους.