ioanclown3-thumb-large

του Οδυσσέα Ιωάννου

Δεν μου είναι συμπαθής ο Ιταλός κωμικός του 25%. Ούτε θριαμβολογώ με τέτοιου είδους “απαντήσεις” στη Μέρκελ. Γύμνια, ανετοιμότητα, πεισμωμένη ακατέργαστη άρνηση και μια απόγνωση να πιαστούμε από την ατίθαση κόμη του πρώτου τυχόντα που περνάει έξω από το σπίτι.

Από την άλλη, δεν μπορώ να πω πως δεν διασκεδάζω με τις αντιδράσεις των πολιτικών, ντόπιων και ξένων. Κυρίως με το επιχείρημα πως δεν μπορεί η πολιτική να παραδίδεται στα χέρια λαϊκιστών καλλιτεχνών. Ενώ, όταν παραδίδεται στα χέρια αδίστακτων τραπεζιτών, ο κόσμος ρολάρει μια χαρά και οι κοινωνίες επιδεικνύουν σοβαρότητα.

Ακυρωμένοι, άδεια κοστούμια μπροστά στις θεοποιημένες Διεθνείς Αγορές, νομίζουν πως είναι ακόμη σε θέση να αμφισβητήσουν και να ειρωνευτούν. Να υποβαθμίσουν και να λοιδωρήσουν  Ποιοι; Εκείνοι που παρέδωσαν τη Δημοκρατία και την πολιτική εξουσία στην οικονομική, για μια καλή πληροφορία στο Χρηματιστήριο, για ένα “δωράκι” καλών υπηρεσιών, για δυο φωτογραφίες στα κοσμικά, δίπλα σε σκυλάδες και γόνους επιχειρηματικών κολοσσών. Εκείνοι που, δεκαετίες ολόκληρες, ξεκλήρησαν κάθε εθνικό παραγωγικό ιστό, τρώγοντας τα πακέτα, και τώρα την πέφτουν στην Αριστερά που δεν συμφωνεί με ένα μεταλλείο χρυσού!

Οι ίδιοι – που σφυρίζουν, αδιάφορα, στους καθημερινούς ακρωτηρισμούς της Δημοκρατίας και τις μεταστάσεις του αυταρχισμού, που κρατάνε ίσες και ψύχραιμες αποστάσεις από φασίστες και Αριστερούς, πιστεύοντας πως οι φασίστες θα είναι μια χρήσιμη και “χειραγωγίσιμη” εφεδρεία – όταν ζορίσουν πολύ για αυτούς τα πράγματα. Παρόντες και ενεργοί χαμαιλέοντες, γατζωμένοι επάνω στο επάγγελμα του πολιτικού, σαν ιεροφάντες μιας κλειστής κάστας που, τόσα χρόνια, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα. (Ο Παπαγεωργόπουλος έφαγε ισόβια γιατί δεν έπεισε πως είναι δυνατόν να μην ξέρει, ως πολιτικός προϊστάμενος, τι συνέβαινε επί δώδεκα χρόνια στον Δήμο του και να μην έχει πάρει γενναίο μεζέ. Οι πολιτικοί και κομματικοί προϊστάμενοι του Παπαγεωργόπουλου, όμως, έχουν καβαντζώσει αυτό το τεκμήριο αθωότητας!).

Αυτοί χαρακτηρίζουν τον Γκρίλο καραγκιόζη.

Σηκώθηκαν οι ερμηνείες να βαρέσουν τα λήμματα…

Via : www.protagon.gr