06_mexicanos

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Pew οι Μεξικάνοι είναι οι πιο ικανοποιημένοι, με τη ζωή τους, πολίτες κι αυτό παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τους. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας.

Οσο για τους Ελληνες, μόνο το 37% δηλώνουν πολύ ή σχετικά ευτυχισμένοι, με μέσο όρο για τις αναπτυγμένες χώρες το 53%.
Συγκεκριμένα, από τα αναπτυγμένα κράτη περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους δηλώνουν οι Ισραηλινοί (75%), οι Αμερικάνοι (65%), οι Γερμανοί (60%) και οι Βρετανοί (58%). Κάτω από το μέσο όρο είναι οι Νοτιοκορεάτες (47%), οι Ιάπωνες (43%) και τελευταίοι οι Ελληνες.

Στις αναδυόμενες οικονομίες, Μεξικό, Βενεζουέλα και Βραζιλία έχουν τα πρωτεία της ευτυχίας με ποσοστά πάνω από το 70%. Ακολουθούν οι κάτοικοι της Αργεντινής και του Βιετνάμ. Πιο δυσαρεστημένοι εμφανίζονται να είναι οι Ουκρανοί (23%), οι Ιορδανοί (21%) και οι Αιγύπτιοι (11%).

Οσο για τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι κάτοικοι του Ελ΄Σαλβαντόρ βρίσκονται στην κορυφή με 66%, της Νικαράγουα (54%) και της Παλαιστίνης με 40% παρά το ότι βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και δεκαετίες.
Happier

Via : www.matrix24.gr