Ο Κάρλο Αντσελότι διεκδικεί επάξια τον τίτλο του Μίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε στις τεράστιες επιτυχίες που έχει να επιδείξει ο Ιταλός.

Βλέποντας κάποιος το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης, διάστημα στο οποίο οι «κόκκινοι» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) σίγουρα θα είχε να πει πολλά για την… κατηφόρα του Άνφιλντ.

Τα όσα βεβαίως ακολούθησαν είναι άλλη ιστορία και προκαλούν όχι κατήφορο, αλλά μια αδιανόητη ανηφόρα στους παίκτες της αγγλικής ομάδας.

Ο λόγος φυσικά για το «βουνό» που καλούνται ν’ ανέβουν οι παίκτες της Λίβερπουλ στη ρεβάνς στο Μπερναμπέου.Η «βασίλισσα» όχι μόνο ισχυροποίησε τη θέση της ισοφαρίζοντας 2-2 πριν την λήξη του ημιχρόνου αλλά υπέγραψε «συνθήκη πρόκρισης» βάζοντας τρία γκολ ακόμα στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Πολλά μπορεί να πει κάποιος για τον κορυφαίο σέντερ φορ στην Ευρώπη, τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο Άνφιλντ.

Πολλά επίσης μπορεί να πει για τον Βινίσιους που έμαθε στους αμυντικούς της Λίβερπουλ όλους τους… χορούς του κόσμου.

Ωστόσο, πάνω απ’ όλα πρέπει να επισημανθεί η σημασία της παρουσίας του κυρίου στην άκρη του πάγκου των «μερένγκες».

Ο Κάρλο Αντσελότι διεκδικεί επάξια τον τίτλο του Μίδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσουμε στις τεράστιες επιτυχίες που έχει να επιδείξει ο Ιταλός.

Και τι δεν έχει καταφέρει στην τεράστια καριέρα του ο έμπειρος προπονητής, χωρίς μάλιστα το όνομα του Ιταλού να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Υπάρχουν αρκετοί επιτυχημένοι προπονητές που συγκεντρώνουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, όχι άδικα λόγω και των δικών τους επιτευγμάτων, ωστόσο με τον Αντσελότι τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Ίσως και ο ίδιος να μην επιζητά τη δημοσιότητα, ίσως το προφίλ του «καρλέτο» να είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που «επιβάλει» το star system στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Γιατί λοιπόν ο χαρακτηρισμός Μίδας ταιριάζει γάντι στον Αντσελότι; Γιατί πολύ απλά όπου κι αν δούλεψε κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένος κατακτώντας τίτλους και στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Πήρε πρωτάθλημα με την Μίλαν στην Ιταλία, πήρε πρωτάθλημα με την Τσέλσι στην Αγγλία, κατέκτησε τον τίτλο με την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία και ακολούθησαν πρωταθλήματα με Μπάγερν στη Γερμανία και Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία.

Δεν είναι όμως μόνο οι τίτλοι στις διοργανώσεις που προαναφέραμε καθώς ο Αντσελότι έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα κατόρθωμα μυθικών διαστάσεων.

Η προσωπικότητα του Ιταλού προπονητή είναι από τις πλέον εξέχουσες στον ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Αντσελότι έχει ένα μοναδικό τρόπο να οδηγεί τις ομάδες του στην κορυφή.

Δεν είναι εύκολο, για την ακρίβεια είναι πολύ δύσκολο. Ειδικά ότι αναφερόμαστε σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μίλαν, η Μπάγερν και η Τσέλσι.

Αφήσαμε για το τέλος μια μαρτυρία παίκτη που έχει συνεργαστεί με τον Αντσελότι και ο οποίος έλεγε χαρακτηριστικά για τον Ιταλό.

«Σπάνια άκουγες τη φωνή του. Δεν συνήθιζε να μιλάει αλλά όλοι ήξεραν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για τη σωστή λειτουργία της ομάδας».

Πηγή : https://www.in.gr